31 Desember 2011 Frödinge

Nu är det bara några timmar kvar tills år 2011 är över. Detta år har flugit iväg så fort att jag inte riktigt har hunnit tänka över vad jag har gjort. Fick tips från Hannas blogg att skriva lite om vad jag gjort under 2011. Så här är en liten sammanfattning, som kan behövas för min del alla fall..
I januari började jag min sista termin på naturbruksskolan i Gamleby. Fast nej, början inte skolan på direkten utan jag drog till Växjö på praktik med Emma Johansson. (Hade jag nästan helt glömt..) Jag var på Växjö Djursjukhus och jag lärde mig väldigt mycket och fick en riktig upplevelse av det jag hade läst i snart tre år. Praktiken slutade sedan den 25 februari och DÅ drog vi tillbaka till skolan för ännu mer lärande. Sista terminen innebar lite pluggande, mycket gemenskap med vänner och såklart en del festande. Vår lägenhet fick tåla mycket under den perioden.. Bland annat mosade Jennie och jag toadörren, men det är en annan historia! ..
I slutet av maj hade vi vår bal. Alla var så vackra och fina att man nästa kunde fällt en tår. I normala fall gick de flesta runt med koskit på brallorna, gräs i håret och var allmänt .. ja..
Sen såklart tog vi alla studenten! Det var nog den sorgligaste dagen på hela 2011. Det var länge sedan jag grät så mycket. Men man kan ju inte stanna där hela livet. På sommaren jobbade jag lite som jordgubbsförsäljare (det sista året!! GÖTT). Sen mot slutet drog jag och Alexandra (för alla er som inte vet, Lelle är Alexandra, Alexandra är Lelle..) mot Borås för att hälsa på Sofia och Göteborg! Vi hade en helt underbart rolig tid tillsammans och det gjorde antagligen att vi kom ännu närmare varandra, för efter det umgicks jag med Lelle nästan varenda dag till den 21 agusti då jag och Hanna drog våra fötter (och TUNGA resväskor) mot Norge - Oslo. Jag gick arbetslös i ca 1½ vecka tills jag fick jobb på Securitas Direct som säkerhetskonsulent. Jobbar fortfarande kvar där och kommer fortsätta. Har utvecklats så mycket som person och träffat många underbara människor. Man lever än gång, varför inte göra det man vill?
Nu har jag varit hemma över jul och nyår men på söndag drar jag mig tillbaka till Norge igen!
Det var mitt år, tänk på hur ditt har sett ut. Nöjd? Det är jag! :)
Får se vad 2012 har att erbjuda. Kommer världen gå under som så många trott?? :/

Akkurat!

Precis hemkommen från stan. Blev två tröjor, ett linne, ett par skor, lite grejer från apoteket och mat! Jag har tyvärr inte så mycket skrivlust för tillfället.. Men de kommer igen snart. Nu ska jag gå ut och gå med familjen, sen blir det plankstek och till kvällen blir det mys med familjen.
Lite packning ska oxå hinnas med, åker trots allt tillbax till Norge nästa år! (på söndag)
Ha en fortsatt bra fredag! :)

2011-29-12 Frödinge

För att sammanfatta dagen såhär på kvällen/natten..
  • Frukost vid elva snåret.
  • Lelle ringer.
  • Jag åker in till Vimmerby och byter Citroen mot Volvo.
  • Äter nytillverkade bullar med Lelle.
  • Åker mot Ankarsrum med Lelle och hälsar på Jossan och Jennie.
  • Åker till Västervik.
  • Lelle åker hem. Jag äter bästa maten; kokt potatis m stek och sås.
  • Jag får pengar. (kortfattat)
  • Duschar.
  • Kollar sista Harry Potter filmen och på Hachiko.
  • Nu blir det sängen!
:)

Reblog if you’re the retarded friend.

(Från http://www.psycho-facts.net/)

En mamma, en Desirée, en bil =

ULLARED!
Japp, där var vi idag. Bilen som mamma tvättade så fin igår var som bortkastad, den ser exakt lika dan ut idag! (Dock är den inte "flötig" som den var igår..)
Både mamma och jag fick med oss lite saker hem. Köpte mig bland annat ett nytt skrivbordsunderlägg, underkläder, ett spel och lite annat smått och gott! :)
Har faktiskt inte så mycket mer att skriva och jag ska nog snart krypa ner till kojs!
Hoppas ni har haft en lika underbart rolig dag som jag!
Man borde göra mer med sina föräldrar.
Nattinatt

Hej mitt vinterland!

Eller kanske de ska vara: Hej mitt vårväder?
Man har noll julkänsla, vart är snön?! Jag lovar er alla att när den kommer så vill ingen ha den..
"Nu är det försent lilla snö att komma, INGEN vill ha dig längre!"
Idag åkte mamma och jag in till Vimmerby för att sätta in pengarna jag fick i julklapp på mitt bankkonto, sen gick vi o kollade lite på rean men ingen av oss kände att vi orkade gå o kolla så vi åkte och köpte mat istället. ;P
Mor, Sudd och jag var även ute o gick en rejäl sväng runt Frödinge, duktiga vi är! :)
Imorgon bär det av till Ullared!
That's gonna be fun!
Våren vill tränga genom, dock har vi juh inte snö som på bilden..
Hur kommer "vintern" vara om 10 år?

Lite citat från i fredags..

Jennie: Om det här tv-programet spelas in nu, brukar det inte stå direkt i hörnet då?! (De stod inget när vi kollade på bingolotto)
Jossan: Det står bara direkt om det är repris..  HAHAHAHAHA!
Vad heter huvudstaden i Spanien?
Jag: Italien.. (Var fan fick jag de ifrån undrar jag ...) XD
Vad produceras vid fotosyntesen?
Jossan: Sånt där .. grönt?
Vilken märkning på fyra versaler ska du leta efter om du vill handla ekologisk mat?
Jossan & jag: Eco? Ekologiskt? Nyckelhål?.... HAHAHA (Vi kom inte på det kan tilläggas...) Svaret var KRAV.
Med vem dansar brudens far första dansen med på bröllopet?
Jossan: Brudgummen.
HAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAA
Jossan, du slog nog alla rekord den kvällen, men mitt var inte så dåligt heller x)
Så små!

26.12.11 Frödinge

Var en trevlig stund hos farmor och farfar, de var länge sen man träffade dom. Fick en peng + choklad och stickpinnar! Hihii, jag är såå sugen på att sticka.!
Innan vi åkte dit gick mamma och jag en runda på Lindex och Cubus. Rea + tjejer = shopping.. Så klart.. Köpte mig en kofta, två bh:ar och ett par byxor.
Jag har precis prövat på familjens nya skrivare, och jag kan säga - den är bra! Lite skillnad mot den förra (som är min...). Skrev ut min biljett tills på söndag då jag drar mig tillbaxs till Oslo, men denna gång följer Alexandra med mig! :) Har även skrivit ut mina lönepapper som jag nu ska sätta in i en pärm!
Ha de gött!

Lite sammanfattning..

Måste säga att denna julen var den bästa på väldigt länge! Vi har gjort samma sak som tidigare år, men denna jul var speciell! I julklapp fick jag bland annat handdukar, almenacka, sista Harry Potter filmen, en riktigt fin tröja, pengar och lite annat smått och gått! Supernöjd med julklapparna! TACK!
Det är två saker jag måste tala om..:
1. Almenackan köpte jag själv. Kollade först på bokhandeln och hittade en för 139:- (köpte den inte), sen säger mamma "På Netto har de almenackor" Så vi åkte dit, hittade EXAKT SAMMA almenacka för 29:-!!! När jag sedan gick till kassan kosta den endast 14.90:-!! Så om ni vill ha en almencka, åk till Netto! ;D
2. Enda sen jag kommit hem har det går en reklam för Gina Tricot på tv om deras nya tröjor. Pappa har varje gång sagt "Men visst är den tröjan fin" VARJE GÅNG.. Fick en sådan i julklapp så förstår nu varför har sa så varje gång. Han avslöjade sig inte alla fall! :P
Färdigsnackat om julafton. Igår (25 desember) åkte Alexandra och jag till Pumpen. Träffade många trevliga människor, både gamla och unga! Hade en superrolig kväll och fler lär det säkert bli, fast nästa gång vi går ut blir det nog i Oslo.. Eller vad säger du Lelle? ;D
Idag blir det att åka in till staden Vimmerby och besöka farmor och farfar. Annars har jag inte allt för mycket planerat .. Ha en fortsatt bra dag! :D

Tjuvarnas Jul

Vad tycker du om 2011 års julkalender?
Jag brukar i normala fall inte kolla/följa julkalendern, men i år tänkte jag att jag kunde kolla när jag kom hem från jobbet.. Och har följt den varje dag! Den har haft en handling, spänning och en känslomässig karaktär. Det måste vara den bästa sen "Pelle Svanslös"! Jag är supernöjd, hoppas nästa års levererar lika bra! 5/5 från mig!

Merry Christmas!

Nu blir det julmat med familjen!

Dagen D!

Julafton är hääääär! Kommer ihåg julafton 2010 som det var för en månad sen.. Snart sitter man väl där i gungstolen med en julsaga i famnen och läser för alla sina barnbarn ^^
Blir en vanlig jul med familjen hemma. Gröt, julmat, julklappar.. Ja det "vanliga".. :D
Hoppas alla får en fin jul och alla blir nöjda och belåtna med klappar, sällskap och mat!
GOD JUL!

Nu drar jag..

..mor Ankarsrum för att hälsa på Jennie & Jossan! :D Vi ska spela bingolotto *host* hahahaa! Det är vi och alla tanter/gubbar över 65 som sitter och spelar.. Det är bara att hoppas att man vinner något! :D
(IMORGON ÄR DET JULAFTON!! ahhhhhh!)

2011-12-22 Frödinge

Idag var mamma och jag inne i Vimmerby en sväng för att hitta en vinterjacka åt mig. Hittade en på Lindex för 799:- ... Som tur var hade jag ett presentkort på 500:- liggandes hemma så utnyttjade den. När vi kommit rörde våra ben oss in mot Frödinge för att hälsa på morfar. Sudden var såklart med!
Blev sedan pannkakor och filmen "Nu är det jul igen". Nu sitter jag och nördar med datan framför tv:n och "Jullotta på Liseberg".

Målat lite..

Ah, tycks? För mig som INTE kan måla för fem öre?! :D

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år.

Om tjugo år.. då är jag 39!? ahh! Vill inte, vill inte.. Men om jag ska svara så hoppas jag att mitt liv om tjugo år är lyckligt, med en man och barn, har ett fast jobb och boende i stort sätt vart som helst. Dock INTE i en lägenhet! Hoppas att jag har hunnit med det jag velat i mitt liv. Egentligen det enda jag begär är att leva och vara lycklig.
Fyra månader har gått sen Hanna och jag åkte till Norge. Dock kan detta inte firas med att vara i Norge, får firas med familjen istället. :)

Tjugonde Desember, Frödinge

Ja, jag vet att rubriken är felstavad men det står faktiskt december fast på norska. Tycker det ser mycket "mysigare" ut! :P
Dagen började med att jag träffade Alexandra i Vimmerby över en fika. Riktigt kul att träffas igen, vi har så mycket att prata om och mer kommer det att bli! Har även bakat saffransbullar idag! Muuuuuuuuuuums!
Senare på kvällen drog mamma och jag in till Vimmerby för "tomtenatta". Affärerna var öppna längre, det var uppträdanden och häst o vagn-åkning! :) Köpte på mig lite välbehövliga strumpbyxor och ett par shorts. ReaREArea! ;D
Nu sitter och kollar på filmen "Rock Star" - Den är verkligen sevärd! :)

26. Hur mina vänner beskriver mig.

- Snäll
- Smittande skratt
- Humoristisk (Knasboll)
- Omtänksam
- Känslosam (på ett bra sätt)
- Rolig att umgås med
Lite sånt har jag fått höra :) Jag är juh bäst så... ;)

Willow Smith

Endast elva år gör hon riktigt bra låtar MEN måste alla låta typ likadant?! Refrängerna låter likadant, hon upprepar låtens titel om o om o om igen.. Såå svårt är det inte att hitta på en refräng? Jag är ingen låtskrivare, men lite mer fantasi har man väl? Antar att hon inte gör texterna helt själv heller men lite måste hon väl få bestämma? Förutom detta är hon väldigt duktig och har en riktigt bra röst!
Här är två av hennes låtar där hon upprepar titeln i refrängen: (har fortfarande inte lärt mig hur man lägger upp ett klipp på bloggen, så skickar länken istället)
Whip my hair - http://www.youtube.com/watch?v=ymKLymvwD2U&ob=av2e
Fireball - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7AQ7No84Uc#!

Smörkrisen i Norge

Hahaha! Denna var bara för bra!
Hade det varit Bremykt hade jag deffinitivt försökt noppa åt mig smöret!
Hoppas smörkrisen är över när man kommer tillbaxs!

Hejsan

Tiden går så fort! : O Redan över tjugofyra timmar sen jag kom hem!
Har latat mig ganska bra idag men har även hunnit med en del.. Kollat lite på tv, varit ute med Sudden två gånger, packat upp, varit inne i Vimmerby och suttit vid datan! Wow! hahaa.
Fick hem mitt nya körkort idag! Efter att varit körkortslös i snart tre månader är det här! Detta ska jag hålla om med mitt liv!!
Byyeeeee!

Lite bilder kommer det här.

Hahaha, finfin innan jobbet! :P
Linköping, snart hemma!
På promenad med Sudden. Passade på att ta lite fina bilder (dock dålig kvalité..mobilkamera)

Kollar ut genom tågfönstret och ser..

..svenska registreringskyltrar! Whaat?! När hjärnan arbetat lite: *aha, just de.. Jag är juh påväg hem till Sverige..* Hahaa, ibland asså! Nu är jag hemma alla fall. Väskan är ouppackad (lär jag få höra när mamma kommer hem sen), jag är nyduschad och tar det bara lugnt i den sköna fotöljen famför tv:n.
Hade en jättetrevlig kväll igår hos Simon och Rosanne. Blev pepparkaksbakande, knäck, maripanfugurer och satte i nejlikor i några apelsiner. Blev även allmänt prat och lekte "Maffia" - riktigt roligt spel faktiskt. Vi pratade dock på engelska och man är lite ringrostig, fast det var roligt! Vi pratade engelska för att Rosanne hade en kompis från USA.

Fjärde advent!

Nu är jag tillbaxs!

Känner att jag måste ha något sysselsättning någon del av dagen så bloggandet kommer inte lägga av. Ni kan följa mig varje dag nu igen! :)
Igår hade Emma, Hanna och jag lite roligheter för oss. Vi åt pepparkaksdeg, drack lite öl/vin och spelade det roliga och väldigt utlämnande spelet "jag har aldrig". Vi hade en väldigt rolig kväll med många galenheter!
Idag har Hanna och jag julstädat vårat rum. Det behövdes verkligen.. Herregud.. : O Jag har även packat lite för imorgon ska jag åka hem!! :D iiihhhh. Filip betalade en biljett hem åt mig,, jättesnällt verkligen! Tack! :)
Nu blir det snart att åka till Simon och Rosanne på inflyttningsfest.

D-vitamin

Jag vet, jag vet.. Jag klarade inte mer än några timmar innan jag var tvungen att skriva .. : P
Ville bara tala om att jag nu har köpt D-vitamin (Emils råd). Förhoppningsvis kommer jag må mycket bättre om ett tag. Antar att jag är ganska deppig för att jag inte äter ordentligt och inte får något solljus över huvud taget! Men nu ska det bli ändring på de! :)
När jag endå skriver så kan jag berätta att jag har varit med en Co-driver/installatör/montör av alarmsystem på jobbet de senaste två dagarna. Har varit riktigt intressant! :)
Berättar med om det senare.
Kram!

Ni får ursäkta..

men jag är inte på blogghumör just för tillfället. Jag tar nog uppehåll några dagar (men vem vet, kanske kommer ett inlägg ändå) Måste försöka få tillbaka mitt glada jag igen så jag slipper skriva massa depp på bloggen.
Men kommer tillbaka innan jul! Berättar mer en annan gång vad det är..
Hoppas alla får en fortsatt bra vecka och helg så hörs vi!
Puss.

Jag mår bra nu!

Jag hade en jättebra morgon, en pissdag framåt fem-tiden men allt löste sig tack vare en riktigt bra chef/vän!

2011-12-13 Oslo

Har tvättat två maskiner med tvätt idag! hahaa, jag låter som värsta lortisen.. Men det var mest bara underkläder, handdukar och påslakan! Nu är det gjort alla fall och det känns riktigt bra! :) Började jobbet lite senare än vanligt, kom dit vid halv tre. Tog bussen och köpte mig en enkelbijett!! Framstegframsteg Desirée, som alltid brukar tjuvåka som 80% av Olsos människor gör.. Men jag tog det säkra före det osäkra idag! Väl framme på jobbet började de SPÖregna! Herregud, det forsade ner vatten från himlen. Man skulle nästan haft med sig schampoo/ tvål och duschat.
Fick reda på idag att vi inte ska utföra säkerhetschekar på jobbet längre pga av att det har varit lite skriverier om att vi inte förklarar vad det handlar om innan vi kommer in.. blablabla.. Men känns bra ändå! Skönt att kunna använda den gamla vanliga trygghetskonceptspitchen! :)
Blött har det varit ute idag! Det är desember, hallå snön vart e du?! Bara det är snö på julafton till nyår så är jag nöjd! Hoppas väderguden håller med mig! Som Filip och jag disskutera förut - "Den andra januari kan det vara 30 grader varmt och strålande sol" Skulle inte vara helt fel!

"Sankta Lucia, skänk mig en tia"

Nu är Lucia tider redan här. Jag tycker inte det var länge sen det var lucia... : O Eller för den delen, när man själv var en Lucia. Har nog varit de tre gånger.. Första gången i lågstadiet då läraren valde ut mig ist för en som verkligen ville vara.. När man var liten var man juh självklart oxå en liten Lucia.. Jag har även varit Frödinges Lucia. Lite coolt faktiskt! :) Fick stå i kyrkan, säga en dikt, sjunga.. De va roligt .. :)
Dock blir det inte så mycket firande för min del iår. Men vem vet, man kanske möter några Lucior, tärnor, pepparkaksgubbar när man är ute och jobbar? Skulle vara mysigt! :)
Hoppas alla får en trevlig Lucia!

Lite om mig..

Kände för att skriva av mig lite.. Dock borde jag ligga i sängen nu, men sitter och chattar med Alexandra och lyssnar på massa bra musik!
Jag är en tjej inne på mitt nittonde år. Ja, jag gillar att skriva siffror med bokstäver för att det ser mycket finare ut! Mina mellannamn är Olivia Kimberly, men kalla mig Desirée för det är mitt tilltalsnamn. Alla säger dock inte Desirée utan jag har smeknamn, bland annat lyssnar jag till namnen RayRay och Dressman. RayRay kommer från Desiray, Desirayray - RayRay. Dressman kommer från Desirée - Dress *Dess* och 'man' från slutet av mitt efternamn - Dressman. När jag var liten kallade väldigt många mig för Desse, gillar dock inte de.. Har aldrig gjort, kommer aldrig göra.. Gillar mina nuvarande! :)
Jag är från en lite socken, kallad Frödinge. Kanske hört talas om Frödinge Ostkaka, kladdkaka, tårtor?.. Ja, precis! Där kommer jag ifrån! Frödinge ligger en mil från Vimmerby ("Astrid Lindgrens Vimmerby"). Jag tror ni fattar.. Ursprungligen kommer jag från pappa, men kom ut ur mamma.. Fattar inte riktigt?! Hur kom jag dit.. :O *HAHAHA*
Just nu bor jag i Oslo/Norge, har alltså flyttat hemifrån för andra gången. (Eller blir det tredje, jag flyttade juh först från pappa till mamma.. Äsch!) Flyttade första gången då ja var sexton och skulle börja gymnasiet. Gick på naturbruksgymnasiet i Gamleby med inriktning djursjukvård.. blablabla.. Norge skrev jag om nu .. Kom till Norge den 21 augusti så har nu varit här i tre månader och tjugotvå dagar!! Shit vad tiden har gått fort.. !! Jag jobbar som säkerhetskonsulent på Securitas Direct och har gjort det i tre månader och nån vecka typ .. Förutom jobb har jag faktiskt en liten fritid.. På min fritid här i Norge gör jag inte allt för mycket .. Tvättar *skoj* (jag var ironisk om du inte fattade de.. :P), lyssnar på musik och sitter vid datan.. Vilket liv! På helgerna brukar jag dock hitta på massa skoj med mina kompisar Emma och Hanna. Gå runt på stan, kolla film, laga mat tillsammans - bara ha roligt helt enkelt!
Jag har en del intressen faktiskt. Jag har älskar djur, har en familjehund hemma som betyder allt för mig! Sudden, tio och ett halft år gammal golden retriver hane. Hemma finns också en mamma och en pappa. Marianne och Christer. De är mina två största förebilder. Jag ser verkligen upp till dom och uppskattar dom väldigt mycket (även att de inte gav mig en lillebror..) De tar upp en stor del av mitt hjärta. Jag älskar mina lilla annorlunda familj över allt annat! Förhoppningsvis får man själv en familj, med man och barn och allt det där.. Men inte än! Jag är för liten, jag är juh bara barnet.. Eller?! Bara ett år, inte ens de, tills jag fyller tjugo! TJUGO! 20! (Ja, jag skrev precis med siffror. Men de e för att jag inte gillar att jag ska bli tjugo!) Enda positiv e väl egentligen att man får gå på systemet.. haha. Aja, intressen.. Musik gillar jag. Har sen jag kommit till Norge börjat tycka om rapp mer och mer! Även dupstep. Ja eller hur?! *Va fanken är de* De va min tanke då jag för första gången fick höra de av min kollega Ludwig. "Genren karakteriseras av mycket bas, sparsamma rytmer och en ofta mörk karaktär." - Wiki. Testa, Skrillex är riktigt bra! Rock/pop gillar jag mycket.. Okej, jag gillar nästan alla musikstilar, UTOM dansmusik, gubb/tantmusik! USCH!! Jag har börjat gilla att shoppa lite mer nu,, när jag var liten var det de värsta som kunde hända mig typ! hahaha. Gillar att se filmer och att läsa böcker. OM ni inte läst Harry Potter böckerna borde ni göra de! Även ifall ni hatar filmerna, de e totala motsatser. Action, drama, romantiskt, komedi, är mina favortitgeneres inom film! Gråtfilmer har en speciellt plats.. Jag älskar att äta..! hahah. Okej, nu måste jag gå o sova,, har en stor dag imorgon!!
Men några saker ni inte vet kan vi knappra in..
- Det tar minst fyrahundra (400) år att kolla igenom alla klipp på youtube!
- Jag har en växande fobi för spindlar (ganska vanligt). Hatar även fötter!
- Har haft nageltrång fem gånger, på båda mina stortår! Fy va ont de gör!
- När jag var liten ville jag bli veterinär, sen delfinskötare, polis och sen tydligen djursjukvårdare.. Nu har jag inte den blekaste!
- Jag har ridit kanske åtta år av mitt liv.
- Jag är blond och blåögd. Just nu är jag mahogny-färgad.
- Om 86 dagar, 9 timmar och 45 minuter finns det 7 biljoner människor i världen.
Nu blir det sängen!
Nattinatt!

Jepp!

Det. Har. Varit. J*vligt. Halt. Idag! Just tellling!
Har inte så mycker att skriva om idag, tyvärr, så jag lägger ut en bild som verkligen stämmer! Icke sant?
Börjar senare imorgon, vid halv, kvart i tre! Skööönt! :)

*!??!"*?!**??!*?!*?!**!*!!??!!**

Blir så förbannad!! En kompis skickade precis en bild på en hund vars nos/mun har blivit bortspräng av några barn som lagt en smällare in i dess mun! VEM FAN GÖR NÅTT SÅNT?!?!?! HAR BARN NU FÖR TIDEN INGET VETT I HUVET ELLER?!
"Some kids placed typical christmas strong firecracker in the mouth of this animal and made sure
he could not open it.
The world is like this. To these kids it must have been a macabre
fun for a few minutes and then they continued with their lifes like nothing happened.
To this animal his life ended during those minutes, with a pain so deep that is better to forget."
SVENSKA:
"Några barn placerade en stark smällare in i munnen på detta djuret och såg till att han inte kunde öpna munnen.
Världen är så här. För dessa barn måste detta varit grymt kul i några minuter för sedan fortsatte de med sina liv som ingenting hänt.
Detta djurs liv slutade under de minuter, med en smärta som är bättre att glömma."
NI SOM ÄR KÄNSLIGA BÖR INTE KOLLA PÅ DENNA BILD!
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/386231_217593428317307_192591077484209_487368_346487473_n.jpg

2011-12-11

Blev en lång slappisdag innan vi äntligen drog ut på staden för lite julklappsinköp! Nu är alla mina juklappar köpta och inslagna så nu vill jag ha julafton så man kan ge bort dom! :)
Förutom julklapparna köpte jag även mina efterlängtade kängor!!!  :D :D En förtidig julklapp till mig själv!
Igår köpte jag även koftan som jag för ett tag sen ville ha! 49,-! Normalpris 299.-! Klart man köper den då! ;) (Hittar inte bild...)
Nu blir det snart att sova så man är pigg för träningen på jobbet i morgon!
Godnatt!!
Bilder från idag tagna av Miss Emma!
Jag, Emma och Hanna.
Vi träffade på Nalle Puh (Eller Ole Brumm som han heter här). Detta var juh självklart tvunget att förevigas med en bild!
Snöslott!

Music 2011 Norge

Rihanna - We found love. (Påminner bara om jobbet på Securitas Direct!!)
Cobra Starship - You make me feel.
Nicki Minaj - Superbass
Envy - One song.
David Guetta feat. Usher - Without you.
LMFAO - Yes
Avicii - Fade into darkness.
Skrillex
Benny Benassi - Cinema (Skrillex Remix)
One Direction - What makes you beautiful.
Justin Bieber - Misteltoe.
Förstörda för livet - Pappa Betalar
Cragga - Please Mr Postman.
Pitbull - Give me Everything
Swedish House Mafia - Save the world
Timbuktu - Resten av ditt liv.
The lonely island feat. Akon - I just had sex.
Maroon 5 - Moves like jagger
Hot Chelle Rae - Tonight tonight.
Petter - Det går bra nu.
Taio Cruze - Hangover.
Jason Derulo - It girl.
Den svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder.
Mumford and sons - The cave och little lion man.
Flo Rida - Good feeling
Eminem & Royce Da 5'9 feat. Bruno Mars - Lighters.
David Guetta feat Nicki Minaj - Turn me on.

Tredje advent!

Oslo 10/12

Upptäckte Oslo och inhandlade lite julklappar idag med Emma och Hanna. Vi såg även filmen "The Tourist". Nu sitter vi o slappar framför våra datorer x)

Jaha..

Eftersom nättbanken inte vill funka så skriver jag väl ett blogginlägg så länge! Vet dock inte vad jag ska skriva om..? Ehm.. Förslag?!
Jag kan skriva om.. vädret! Där har vi de!
För tillfället duggar det lite ute, all snö har försvunnit sen igår, lite trist eftersom snön gör att det blir lite ljusare på kvällen.. Bara det slutar regna tills ikväll!
Igår när jag var ute va de sviigt kallt när vi började vig fyra tiden, började snöa ordentligen mot kvällen, när vi skulle åka hem framåt nio började de regna och vara plusgrader.. HALLÅ!?! Det är desember och vi vill ha SNÖÖÖ, inte blaskigt j*kla regn!
Aja,, nu ska jag kolla om banken funkar igen,, dumma norrmän som måste betala räkning samtidigt som jag.. ^^
Kramiz!

En "liten" lista.

SENASTE:
Dryck: Fanta (och jag som aldrig typ dricker läsk?!)
Telefonsamtalet: Ludwig
SMS: Rasmus
Sång du lyssnade på: Nån tjatig låt på norska radidon energy.
Gången du grät: I fredags natt..

HAR DU NÅGONSIN:
Dejtat någon två gånger: Ja.
Har någon varit otrogen mot dig: Nej.
Varit kär?: Nej, inte ännu.
Förlorat någon speciell person: Ja.
Varit deprimerad: Ja.
Varit så trött att du somnat sittandes: Hahahaaa, lite för många gånger. Är man så envis att man måste vara upp så e man..

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
färg 1: Svart
färg 2: Mörk lila
färg 3: Grön

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Yeeez.
Fått ditt hjärta krossat: Nej.
Skrattat så att du har börjat gråta: Studenten är nog undantaget. Brukar inte gråta när jag skrattar ..
Träffat någon som förändrat ditt liv: Inte förändrat de helt, men förändrat mig - ja lite.
Insett vilka som är dina äkta vänner: Ja.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Yepp, men det var inget elakt :)
Kysst en kompis: Jeees.

BLANDAT:
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Hur många? Orkar inte starta upp msn, men vet att det inte är alla..
Hur många barn vill du ha: 2-3 tror jag. (Beror på hur ont de gör..) ;P
Har du några husdjur: Yees, en hund.
Vill du ändra ditt namn: Aldrig, älskar alla mina namn!
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Vaknade av sång och trumpetande, frukost på sängen och en riktigt skön slappissöndag.
Vilken tid vaknade du idag: Första gången av att Hanna frågar "Desirée, sover du". Sen vaknade ja *host* 13.18.. -.- Var en jobbig dag igår!
Vad gjorde du igår runt midnatt: De e på natten jag lever. Dock satt jag vid den tråkiga datan eller om jag var på väg hem från jobbet.. Var så trött att jag inte kommer ihåg x)
Någonting som du längtar till: Träffa familj och vänner hemma i Sverige! Och januari (då jag får åka tillbaxs till Oslo igen) Även grönt veckoslut på min gamla skola - Gamlebygymnasiet.
Senaste gången du träffade din pappa: Den 30 oktober. I miss my dadda!
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Att jag var lite smartare, inte smartare utan smart.. Jag fattar vad JAG menar alla fall! hahaa..
Vad lyssnar du på just nu: Hannas djupa andetag..
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Va e detta för fråga?! Men ja, har till och med gått i samma klass som en Jens.
Vad gör dig irriterad just nu: Att jobbet går dåligt ..
Vad är ditt namn: Desirée.
Singel/upptagen: Singel.
Stjärntecken: Våg.
Kille eller tjej: Tjej.
Grundskola: Frödinge skola, Vimarskolan.
Gymnasie: Gamlebygymnasiet.
Högskola: -
Hårfärg: Naturligt blond, men har just nu mahogny-toning.
Långt eller kort: Kort.
Längd: 173,5 centimeter över havet. Rätt ska va rätt!
Vad gillar du gällande dig själv: Min humor, att jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle, mina bröst, hur jag är som person och att jag vann tävlingen som spermie och fick komma till världen! ;) HAHAHAA!
Piercings: Öronen, sex stycken.
Tatueringar: Non.
Höger eller vänster: Höger.

DIN FÖRSTA:
Operation: Bebis.
Piercing: Kan jag ha varit 9-10 år när jag tog mina första hål i öronen.
Tatuering: Har inte blivit någon sådan för mig.
Bästa vän: Erik.
Sporten: Ridning.
Husdjur: Familjen har haft hund i hela mitt liv.
Vaccination du minns: ALLA! Hatar sprutor över allt annat! Bland annat när en skolsköterska fick hålla fast mig, den andra injicerade skiten. En annan gång när jag inte ville ha någon av mina föräldrar i rummet, tillslut stod båda där inne och försökte trösta mig.
Konsert: Ingen aning!
Förälskelse: Lågstadiet.
Alkohol du drack: Öl.

JUST NU:
Äter du: Inget. Men de ligger mackor och smör precis breve mig..
Dricker du: Inget.
Är du på väg att: Skriva den här meningen..
Lyssnar du på: Inget
Väntar du på: Sängen!

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Jaa.
Vill du gifta dig: De tar jag/vi då. Men för att "koppla ihop säcken" så skulle de vara kul med ett giftermål. Men bara om det är en person jag verkligen ska leva resten av mitt liv med.
Karriär i åtanke: Finns så mycket, så tiden får utvisa..

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: Ögon.
Kramar eller pussar: Båda.
Kortare eller längre: Längre.
Romantisk eller spontan: Båda
Snygg mage eller snygga armar: Snygga armar!
Tatueringar eller piercingar: Tatueringar
Känslig eller inte: Lagom.
Ragg eller förhållande: Förhållande.
Bråkstake eller tveksam: Inget av de.

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling: Yes.
Tappat glasögon eller linser: Japp.
Haft sex på första dejten: Nej.
Krossat någons hjärta: Kanske.
Har du blivit arresterad: Nej.
Dissat någon: Ja.
Gillat din killkompis (mer än som vän): Ja.

TROR DU PÅ:
Dig själv: Ja de e klart.
Mirakel: Ja.
Kärlek vid första ögonkastet: Ja. Det finns, men det är inte lika vanligt som kompis -> förhållande.
Himlen: Nja. Den "sitter" juh där uppe, men den tar aldrig slut.
Tomten: Nej. Men skulle vara riktigt coolt ifall han fanns!
Att kyssas på första dejten: Ja, men de beror på. Bättre att vänta än att gå för fort fram.
Änglar: Inte för fem öre!

SVARA ÄRLIGT:
Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej.
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Jaa! Man behöver bara ha en person, men för vissa räcker tydligen inte de..
Vad kan du verkligen inte leva utan: Livet! Familj, vänner, musik, pengar.
Vad vet inte så många om dig?: Att jag...

25. Någon jag träffar vardagligen.

Hanna träffar jag varje dag. Lika roligt varje gång! :D Dock brukar hon sova när jag kommer hem.. Men ser henne alla fall! ;)

Lååååång dag!

Gick upp klockan halv åtta för att åka på ett möte hos en snubbe som ville ha 21 (!) magnetkontakter. Helt sjukt mycket!!! : O
Duschade en snabbis (ja, tjejer KAN duscha snabbt) för att sedan dra till jobbet. Det var Villa-tävling på jobbet idag! Kuligt. Regionschefen, temaleders och säljare kämpade hårt in i de sista! Tolv salg blev det sammanlagt om jag inte minns fel.. Finaste priset var en vinflaska och en chokladask (och då snackar vi stora saker, både flaska och choklad) Nu är jag äntligen hemma och ska nu få i mig något i magen innan sängen..
Nattinatti!

Snö!

Nu har snön kommit till Oslo! Var ute o jobbade och helt plötsligt började marken (och jag) bli vit. När det hade lagt sig ett vitt täcke på marken slog julkänslan in och man var som barn på nytt!
Har varit på superhumör idag! Så himla gött! Har gått upp och ner för backar och trappor men det hindrade mig inte från att sjunga och ha ett stort smile på mina läppar! Ohhiih! Mår såå bra just nu!
Om sexton dagar drag jag hem mot Frödinge igen!

Tips på frukost!

Mjölk med havregryn och banan! MUMS!
Låter riktigt äckligt men det är det inte. För er som vill ha en nyttig frukost men hatar havregrynsgröt passar detta perfekt! Har även provat med sylt på, funkar oxå istället för banan.
Man står sig stadigt på de oxå.

Dagen den 5:e desember..

Visst stavar de december roligt i Norge? Jag tycker det! Kommer säkert att stava vissa ord med 's' sen när jag åker hemåt. Senter, syklus, desember..
Jag har TVÅ saker jag vill dissa idag!
Första: Norges post. De kan slänga sig i väggen! De betalade ut för mycket i lön till mig så måste betala tillbaka.. (Det var inte lite heller..) Jag bara *oooohhh*.. Posten .. phff.. Hur j*vla svårt ska det vara att läsa innantill på ett papper!? Tydligen väldigt svårt!! Men det är väl bara att vara glad (läs förbannad) och lämna tillbaka pengarna *tack för lånet*! (?!**!??!?!?**)
Andra: Ankans, Sköldpaddans och Tuppens kök! Usch, fy och blä! Städdax på högsta nivå! När jag gick upp dit för att laga lunch är stolar borta, det stinker apa/bajs, vatten upp till bänken i slasken, folk kan inte diska.. Hur svårt är det för er att hålla reda på er själva? Diska, ställa tillbaka grejer är inte såååå svårt.. Eller hur?!
Ja,, lite positivt kan juh detta inlägg vara oxå..
JAG ÄR GLAD IDAG (runt alla omständigheter, äckligheter och besvärligheter) :)
Måste även tala om att jag älskar mina föräldrar väldigt mycket! Självklart Sudden oxå!

Den här killens klipp är värd 4 minuter av ditt liv..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TdkNn3Ei-Lg

"Titta månen" :)

24. Mitt motto/citat.

"Hakuna Matata" - Inga bekymmer.
"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det." - Nalle Puh. (En klok björn de!)
"It ain't over until the fat lady sings!"
Dessa tre är bara så bra.

2011-12-04

Idag var det ännu en slappissöndag. Ligga länge i sängen, äta en sen frukost. Pratade även lite med mamma i förmiddags :) Efter de gick vi ut för att köpa grönsaker och gå lite på stan, de har nämligen söndagsöppet nu fram till jul :) Vi gick även på julmarknaden.. Den kommer bli vårat helgmåste! Såå mysig! Köpte en drömfångare (halsbandsform) som jag hoppas bringer lite tur!.. Dagen/helgen har varit riktigt rolig!
Tyvärr kunde livet varit bättre oxå men det tar jag en annan gång!..
Ha en fortsatt fin andra advent!
Jag dör av snyggheten av dessa skor!! Grrr ^^

Andra advent!

Oslo Lördag

Var ute på staden och gick lite med Hanna och Emma. Efter vi gått en sväng gick vi till Hard Rock Café och Emma bjöd på mat. Guuuuud så goooooott!! Shit! Dit ska man verkligen gå igen! Beställde in revben med pommes typ.. Låter inte så pampigt med det kan jag säga att det var!
När vi kom hem dampade vi runt (vi har/hade korridoren ensamma), tog "modellbilder" och spelade in årets musikvideo! Nu har vi lugnat ner oss så nu sitter alla med varsin data i knät och nördar för fullt.. :P
Hard Rock Café

Securitas Direct - Julfest.

Det var en riktigt rolig kväll igår!
När Hanna och jag hade gjort oss redo åkte vi med Rasmus till förfesten. Där träffade vi kollegorna från SWOT Villa. Tog en öl och hade allmänt trevligt. När klockan sedan började närma sig 19.00 gick vi vidare mot "Vulkanen" som stället hette där julfesten skulle vara. När man kom dit fick man namnbrickor där det stod vad man tillhörde för "område" på Securitas Direct och vilken bord man skulle sitta vid och så fick man två stycken "drikkebongar" - (drickkuponger). Hängde undan jackan i en garderob (med personal!!) och gick sedan vidare in i den gigantiska salen och 350 människor från hela Securitas Direct Norge minglande runt där med varsitt champagneglas. Trevlig stämning redan från början men värden gjorde allt så mycket bättre! Det bjöds på underhållning i alla former: Sång och musik, priser, en trolkarl och så mycket mer! :)
Det bjöds även på riktigt god mat! (Dock inte julmat..)
Förrätten bestod av rå lax med granatäpple, mango och några andra frukter. Till de serverades vitt vin.
Varmrätten var potatisar, rotfrukter, en rikigt god köttbit med sellerikräm. Till de serverades rött vin.
Efterrätten var chokladmousse med hallon och plommon. Dryck till detta var kaffe och konjak.
Hanna och jag fick plats vid några norrmän som höll på med telefonförsäljning. De va riktigt trevliga de med! Den ena av dom drack dock upp Hannas och mitt vin medans vi var på toa.. -.-
Detta var den bästa kvällen på väldigt länge! Skulle inte ha skadat med en sådan här till kväll någon gång framöver! Allt var verkligen välplannerat, väldigt fint gjort och stiliga människor. Det var verkligen som att gå på en nobelmiddag!
Ursäkta vissa av de dåliga bilderna.. Tagna av en dålig mobilkamera..
Såhär va jag klädd då..
Felstavning av mitt namn dock.. Desiée - Jag heter DESIRÉE!
Värden!
Norrmänen vi satt med!
Markus, Emil och Alex..

Jag producerar mer snor..

..än vad Norge producerar smör! (Ursäkta liknelsen) Men shiiit, de tar aldrig slut! (Vilket Norges smör gör...)
Ska fixa ording lite i rummet nu tänkte jag,, slänga sopor, diska, plocka i ordning på bänken/hyllorna.
Tanken var sen att jag ska färga håret (själv), får se hur det går, men har ju ganska kort hår nu så det ska nog funka bra! :)
Ikväll blir det julfest med jobbet. Ska bli skojsigt!

Jason Derulo - It Girl

Jason Derulos hit "It Girl" går glödande på radion här i Norge. (Vet inte om den kommit till Sverige än?)
Men varje gång jag hör denna låt (som för övrigt är väldigt bra) stör jag mig på när han sjunger:
"Cause I finally found the girl of... my dreams
Much more than a Grammy award,
That's how much you mean to me"
I've been looking under rocks and breaking locks
Just tryna find ya
I've been like a manic insomniac
5 steps behind ya
Tell them other girls, they can hit the exit
Check please...
Cause I finally found the girl of...my dreams
Much more than a Grammy award
That's how much you mean to me
You could be my it girl
Baby you're the shhh girl
Lovin' you could be a crime
Crazy how we fit girl
This is it girl
Give me 25 to life
I just wanna rock all night long
And put you in the middle of my spotlight
You could be my it girl
You're my biggest hit girl
Man får verkligen hoppas att hans tjej betyder mer än ett Grammy pris. Men för honom är (egentligen) en Grammy inte lika mycket värd som en tjej.. Kan jag tycka alla fall.. Han är framgångsrik - hit efter hit efter hit.. Skulle vara större skillnad om en "normal" person (typ mig) vann ett sådant pris. Det skulle betyda så mycket mer..
Alla har sin åsikt och detta är min.. Förutom denna del i låter är den superbra..! :)
http://www.youtube.com/watch?v=MFOt_ilmQKY
Lyssna från 0.25 så får ni höra hur dumt det låter..

Den første desember!

- Fortfarande smörbrist..
- Börjar bli frisk..
- Vart är snön?!
- Åker hem om tre veckor..
- Lelle kommer till Oslo efter nyår!
- Nya adventskalendern verkar bra..
- Imorgon är hela Securits Direct lediga..
- Jag ska nu vara nördig och spela Sims 2..
- Mamma & pappa