Oslo, Dag 10.

- Upp vid tio, åka buss till intervju (glömde lappen med tider, HAHAHA. Jag ÄR senil..)
- Köpa lite på Ica Maxi.
- Hem, åt Crὓsli med mjölk (smakade paj)
- Intervju 16.00.
- Gick hem, pratade i telefon med mor o far.
- Åt mat.
Dagens film: "Dear John".
DYRT!! (Tänk på att det blir dyrare i svenska kronor!!)
Lite kul när jg gick hem o såg dessa dingla i luften ca 4 våningar upp!

Oslo,, 30 augusti 2011

Goder kväller i stugorna!!
På morgonen var jag på en intervju,, gick bra tycker jag,, är nöjd med vad jag åstakom!
Annars idag har det inte hänt så mycket. Har sökt lite jobb, varit och handlat frukt och smör. (Smöret i Norge är gudomliskt!!)
Dagens film: "American Pie" och första halvtimmen av "Black Swan". Måste ses klart!
Nu blir det sängen för min del för blir att gå upp tidigt imorron för nya äventyr!
Dröm söta drömmar så hörs vi!
Gonatt.

Måndag.

Måndagar i all ära, sov länge idag! :D
Har kollat på de första fem "Jersey Shore" - avsnitten på säsong 4! Kan nog vara den bästa säsongen hittils. Goddiwoddi!! Dagen bestod av (förutom tv-serie-tittande) mat, en liten promenix till ett ställe jag ska besöka imorgon och en film blev det nu på kvällen - "Red riding hood". Rekomenderas!
Har även förstått att jag ÄR senil, har "slarvat" bort två saker på två dagar!! I vårt lilla rum på 5*2,5! NOT GOOD!
Nu blir det snart att sova för min del, imorgon är det en stor dag!
God natt.

En vecka har det gått...

... sen Hanna och jag kom till Norge. Tiden har gått jäkligt fort!!
Idag stod promenad på listan (vårt stora äventyr), gick i 2½ timme. Först kollade och gick vi på operahuset, sen följde vi "stranden" (som Hanna säger) eller hamnen som de är. Tog en tripp genom staden tillbaka.
Väl hemma belv det städning av rummet, mat (nudlar, fiskpinnar och blomkål) och sedan en storstädning av det gemensamma köket. Vilket verkligen var välbehövligt! Tog en timme att städa, vi var 6 stycken.
Hanna och jag har även pratat minnen från gymnasietiden och jag har även duschat, mycket skönt!
Hoppas nästa vecka blir bra!
Kram!
Oslos Operahus.
Söta lilla bilen vi såg, den gröna bakom var frän!!
Massa MASSA båtar!
Hanna och jag gjorde lite fint på väggen! HAHAHA (vi borde bli inredare!!! hmm)

Gårdagen..

Vi gjorde absolut INGENTING igår! Eller jo, vi åkte trikk (spårvagn) till ett ställe för att söka jobb, dock fanns inte butikscheften där, så gick till två andra butiker.
Kvällen blev de film, "The last song" och "Justin Bieber; Never say never". Båda är två riktigt bra filmer.
Berättar mer om dagens STORA äventyr som snart ska äga rum!
Ha de.

it's-It's-IT's-IT'S-FRIDAY!!!

Gick upp early today för att gå på intervju för ett bemanningsföretag ca 20 minuter från vårt boende. Väl framme fick vi vänta tills våran tid var inne. Medan Hanna va på intervju blev jag bjuden på en helt underbar café latte!!! mMmm,, även Hanna blev bjuden medan jag va på intervju - de kallas service! Snodde även några godisar som avnjutits under dagen.. Hanna och jag åkte även gratis både dit OCH hem, busigt.. ;P
Gick även en sträcka på 6 km + några till,, motion får man i jobbsökandet, inte illa!! Resten av dagen har vi handlat mat, frukter och kollat på film - Jurassic Park. Även ätit oss mätta på all möjlig sorters mat, ingick pommes för min del (så klart!)
Snart blir det sängen och en (kanske) skön sovmorgon imorgon.
Ha de gött!! Kram.
Hanna är boven som "drog" ner vår rullgardin.. allt gick bra, men rullgardinsnöret har korvat ihop sig.. -.-
Fredags maten framme, oöppnad film och "mys"belysningen tänd!!
Svenska föreningens hetaste ungdomar! (jag var verkligen allvarlig, vi ÄR hetast!)

Dag fyra, Oslo.

Hejsan hoppsan!
Idag gick vi upp skapligt tidigt för att gå på en intervju. När vi hade gjort oss i ordning, kommit till bussplatsen och väl satt oss på bussen ringde killen vi skulle till och sa att vi fick komma i morgon istället för han fått förhinder. Aja, bara att gå av bussen o gå hem igen. Tur vi inte stäplade vår biljett!! ;)
Nu sitter vi på vårt rum och söker lite jobb, kollar facebook.. snart blir det att kolla klart true talant och gå ner o betala hyran för september!
Tjingeling! :)

Byen Oslo.

Oslo city - fyra våningar!

Denna syn hade jag över Hanna... Lite svårt att kommunicera.
Folk sörjer de döda från Oslo tagedin. :(
Oslo.
Oslo "Vår gata"
Svenska kändisar hänger på väggen i form av en svensk flagga när man kommer in genom ytterdörren.

Dag tre, Oslo

Gick upp vid halv nio-tiden idag. Ganska skönt faktiskt, dagen blir så mycket längre! Vi gav oss ut på de regniga staden efter frukosten som bestod av två mackor + en banan och lite vatten. Har sökt en del jobb, gav väl ut omkring 10 CV + personliga brev, har även sökt på nätet så får hoppas att man får någon napp inom kort. Ringde ännu en norrman idag, ville träffas imorgon för intervju.. en timme bort! Blir att ta bussen dit och sen gå hem.. Kommer väl ta ca två timmar för Hanna o mig att hitta hem igen! :D MOTION kallas det!!
Ikväll blir det at lata sig.. som vanligt.. vänta på jobbmail och kolla på true talant och vem vet, kanske klämmer in ett avsnitt av Ullared eller Breaking news!

Ha en fin kveld. (ha en mysig kväll.)
PS! Kan tala om att jag ätit vindruvor och fått spratt, så när ni köper vindruvor i Norge - ta de lugnt med ätandet!! ;)

18:32 Oslo

God kväller!! :)
Som jag berättade i förra inlägget skulle jag träffa en norsk kvinna för intervju. Kan tala om att jag får komma på nästa intervju, så det är ett steg i rätt riktning! Efter de gick vi runt på stan och kollade runt. Till mat blev det pasta carbonara, mycket gott!! En ny favoriträtt skulle jag tro! :)
Har nästan precis kommit hem från en promenad, vi hittade en mysig och lite skräckinjagande runda att gå. Nu har Hanna och jag sökt ett servitörjobb som vi forthoppningsvis får, dock är det bara 6 timmar MEN de e bra betalt! ;) Ikväll blir det film eller tv och att gå o lägga sig tidigt!
Tjingeling!
Mer packning blev de!
Hanna på tåget till Göteborg.
Lite lunch!
Rummet på svenska föreningen.
Andra sidan av rummet. De blå väggarna påminner lite om Gamlebygymnasiets internat.
Mitt bröd blev lite ihoptryckt av resan, men smakar lite bra för de!
Mongolderna Dressman och Lelle!! ;)

Dag två

Hejsan hoppsan!
Dagen idag har varit slapp, vi sitter fortfarande på vårt rum på svenska föreningen - NO GOOD!! Men ska snart gå ut o söka jobb i staden Oslo. Jag fick ett telefonsamtal förut (på min "norska" mobil) och fick hjärtklappning. Prata med en norrman + att det bröts ibland va inte kul. Men ska träffa henne idag klockan halv 3, ca 15 minuter härifrån, spännande men lite nervöst!! Får visa mitt bästa så går de nog bra!! Nu ska jag ta mig en macka, för börjar bli hungrig. Skriver mer senare idag!!
Kram!

Norge...!

Har varit i Norge/Oslo sen igår kväll, kom vid 8-9 tiden.. Var en resa på ca 10 timmar, de va lite segt, men de gick fortare än jag trott. Väskorna var ett rent helvete!! Hade hjälp vid påstigningen i både Vimmerby och Kalmar men i Göteborg fick jag klara mig själv,, gick nog ner 1 kg på 200 meter av att släpa på de DÄR väskorna.. MEN nu är jag och Hanna framme! Idag har vi upptäckt en liten del av Oslo, och mer kommer de bli. Bor på svenska föreningen, ett väldigt trevligt ställe och fint. Perfekt för en vilsen svensk i Oslo! :D Kan ju även nämna att jag köpt bananer för 6 NOK, typ en NOK styck!!!  :D hahaha.

We play the tones..

Playtones var mycket bättre än förväntat, de har skaffat sig ett nytt fan! :D tycker synd om dem bara som fick spela i döda Vimmerby, MEN de får ju pengar för't. Även Zilla och Totte entrade scenen för en mycket underhållande show!
The Playtones! 
Zilla & Totte!
Kenneth Rosén! (sångare från Lifvens)

Om 24 h..

.. drar Hanna ock jag till Norge!!! Tiden har gått väldigt fort, och det sista håller på att packas ner nu. Hade svårt att sova inatt,,, hur ska de då bli i natt? Dagen går åt till att packa klart, åka in till stan för att rocka loss med The Playtones, hälsa på Ankarsrum och sen ikväll drar jag till Hultsfred och senare Örsåsa Loge. (Vet att de e dumt att festa dagen innan en stor resa, MEN kommer ändå inte kunna sova nått inatt..)
Vi höres! :)

Tattoo

Är såå sugen på en tatuering i nacken!! Jag har funderingar på att göra någon som liknar denna (emma som målat). Den står för mina intialer DOK. Den får de bli efter Norge, har ju en del betänktetid! :)

2011-08-19

TVÅ dagar kvar till det bär av till Norge.. Nerverna börjar komma smygandes fram - tänk om tåget till Kalmar blir inställt, tänk om boendet inte är bra, inte får nått jobb, blir helt j*vla ruinerad!!?? Men de kommer säkert bli jättebra! Packningen ska bara ner i väskan, sen är jag resklar!! :) Så nu blir det att fortsätta packningen!!
Glöm inte fredagsmyset!! :)
ADJÖKEN!

GOD FÖRMIDDA!

Kan ju börja med att nämna att min kompis Hanna fyller 19 år idag, ett stort grattis till henne!! <3
Ska strax dra in till den STORA staden Vimmerby för att köpa lite smått o gått till Norge, sen blir det hem att packa ner ännu lite grejer! :) Och idag SKA jag faktiskt städa ur min garderob om jag så ska göra de i sömnen! Måste göra de innan kvällen för så ska jag träffa mina kära vänner för lite raggarrunda!!
Tänkte lägga upp lite bilder från Rix Fm Festivalen i Kalmar så här kommer de!! :)
DJ in the house!!
Titti och Benji!
Ramsells!
Ulrik Munther!
Sanna Nielsen och den snygge gitarristen från Ramsells!
Vincent!!
Nicke Borg!
Erik Segerstedt (mattias från EMD kom även insom den stora överraskningen)
Eric Saade (Väldigt svår att ta kort på!!)

Klippt och skuret!

Hej hopp!!
Har precis klippt gräsmattan och det suger!! Men e ju klar nu så inget att klaga på! Sitter o försöker komma på hur man laddar upp en profilbild, men de vill inte som jag vill.. :/ Så jag skiter i de och städar ur min garderob istället!! :)
Tänkte även ladda upp lite bilder från Rix Fm festivalen och Stadsfesten i Kalmar senare idag!! :) Ha de gött tills dess...

23:51

Sitter just nu o chattar med världens bästa Lelle om allt och inget!! Bland annat om en rolig blogg http://www.psycho-facts.net/ som alla borde läsa!!
Idag har ja hämtat ut mitt nya pass i Hultsfred, passade även på att säga hej till Ämlii, Lelle, Felicia och Ella, fått sjukkort från försäkringskassan, packat lite, blivit ruinerad på linsköp och en nya frilla.. Paddlat kanot har jag även hunnit med Jennie och Jossan! :)
Snart blir det sängen för min del, men först kanske jag skulle leta upp insekten jag dödade för en stund sen, om den nu dog, men han föll från en hög höjd!!
Gonatt!! :)

Purplemoments..

Man kanske skulle börja blogga igen nu när jag ska till Norge o allt.! Drar om 5 (!) dagar med Hanna. Packningen ska strax börja, vad ska man ha med sig för de e ju en del..!! Men lyckas nog bra för får alltid med mig för mycket onödigt. Behöver lite hjälp med designen på sidan bara,, den e TRÅKIG!!
Kan ju även berätta att jag tog studenten i sommras, den 16 juni från naturbruksgymnasiet i Gamleby. Saknar't som faaaan! Kan verkligen rekomendera skolan, vänner för livet <3
Adjö!
En liten blogg om mitt liv, polare och lite allmänt..