Mcleods Daugthers

.. har blivit min nya besatthet (ännu en gång..)
Man vill inget annat än vara med och rida en häst på den australiensiska landsbygden o valla får med sina bästa tjejkompisar! Om man undvek alla problem runt omkring, de händer alltid nått i en serie!
Så denna får bli mitt nästa köp!
http://cdon.se/film/mcleod%27s_daugthers_-_s%C3%A4song_1-3_(20_disc)-7460068

En liten uppdatering..

Vart ska jag börja?! Tisdags och onsdags hände de inte allt för mycket, de vanliga..
Men på torsdagen klockan 7.10 lämnade jag Oslo tillsammans med Nils för att åka hem och hälsa på föräldrarna i Frödinge. Resan gick bra, var lite seg ibland. Väl hemma i Vimmerby hämtade Lelle upp oss och skjutsade hem mig. Båda mina föräldrar hade ingen aning om att jag var påväg hem, utan det var en stor överraskning när jag steg ur bilen när mamma satt och åt och när jag skrämde pappa efter att han kom hem från jobbet på natten. Båda var i chocktillstånd över min hemkomst, men ja var såklart välkommen hem!
I fredags bar jag mig av mot Hultsfred för att gå på Emelies kalas hon anordnat.
GRATTIS till tjuge år ännu en gång Emelie!
Senare på kvällen bar vi oss ut till Metropol och festade. Inte så många där men var roligt endå!
I lördags var familjen Rongeman uppe hos morbror Anders och Elisabeth, grillat med potatisgratäng och chokladpudding med grädde och jordgubbar till efterrätt! Smarrigt.. Vill även nämna att man vill sno någon av deras fem hundar! Så gosiga!
Idag har mamma, Elisabeth och jag varit en sväng i Västervik och besökt biltema, de nya dollarstore och en sväng på ica maxi för att köpa allergimedicin! Ja.. I Oslo har man ingen allergi, men så fort man kommer hem ska man nysa, ha teppt näsa och tillråga på de ska man ha lite ont i halsen oxå..!!
Snart blir det den efterlängtade pommesen och kött i smördeg!! Mums!!
Ha deee..
Puss&Kram!

2012-04-24

ÄNTLIGEN har man gått och skaffat sig gymkort! Hanna och jag var där i ca en timme och tjuge minuter! Blir att antagligen åka dit idag igen, eller gå ut en sväng. Måste hålla igång nu!
Idag var jag på en jättebra barnehage! Vi var på n bondgård, målade, gungade, byggde sandslott, lekte med lera med mera med mera... Tror jag snart går upp och äter, är hungrig!!
Kraaaaaam!

2012-04-22 Oslo

Hejsan hoppsan i stugorna!
Dennna dag har Hanna och jag i stort sätt inte gjort ett smack! Det vi har roat oss med är mat, fyra vänneravsnitt, lite frisk luft, musik, målat på varandra och sen har jag färgat mitt hår.
Filmen igår var awsome!! Vill verkligen läsa böckerna efter den och längtar redan till tvåan (om det nu kommer någon..)! Dock en halvtimme in i filmen fick jag sån jävla mensvärk att jag själv ville vara med i "the hunger games".. Och inga värktabletter.. -.- Fyyyyyy..
Nu hoppar jag lite mellan dagarna men jag bryr mig ärligt talat inte om hur jag skriver, bara ni vet vad jag gjort är det lugnt! : P
Imorgon ska Hanna och jag dra till ett gym och börja våran nya vecka med att köpa gymkort! It's gonna be awsome! Längtat sen i torsdags på detta!! :) Äntligen!
Nu ska jag sova, precis som min roomi..
Nattttiiiiiii!
De är jävligt snyggt med en ros i nacken!

:)

Hanna står och dansar till låter "gimme twice" och jag kollar på! hahaaa, söt är hon!
Om ca en kvart drar vi oss på Grönlands T-bane station, för att åka mot biografen Colloseum. Vi ska se på "the hunger games"!
Annars idag har vi gjort oss fina, gått ut på stan och kollat lite i affärer. Satt på en bänk i 1½ timme och bara snakkade!
Vi hörs! :)
Ps. Hanna försöker ta på mig skorna.. hahahaa

Hej!

Lelle har nu åkt hem till grannlandet och livet därhemma. Saknar min bästa bärsunge väldigt mycket! <3
Idag var Hanna och jag på Hard Rock Café och åt världens godaste hamburgare! Mmm!! Kvällen blev det en liten del av en Ben & Jerrys glass (Choklad Brownie) tillsammans med filmen "Storm". Blir att se klart den någon annan gång, för den var lite för långt för att vi skulle kunna hålla oss vakna!
Nu sängen, prisa någon för att sängarna uppfanns!! :D
Godnattttttttt.
P.S. Jag är på väldigt bra humör idag, hoppas det håller i sig tills jag vaknar imorgon! :D

Titanic

Lelle och jag var o såg på Titanic i 3D, vilken upplevelse! En av de bästa kärleksfilmerna.
Blev riktigt imponerad av att de lyckats göra en 15 år gammal film till 3D, och populär va den också - Av 500 platser var endast 4 stycken platser lediga!!
Efter bion gick jag till min kompis och kollade andra och tredje filmen i Fast and furios serien!

2012-04-14

Sov tolv välbehövliga timmar i natt. Vaknade klockan tolv, åt frukost sen gick Hanna och jag ut på en prominix med riktning mot Bygdöy. Efter prominixen blev det duschen, göra oss fina och gå ut på stan för en runda inne på Oslo City och en mumsbit på Burger King. Blev även lite inhandlande av mat och en ny kjol och ett par leggins på hm.
När vi kom hem var det Big Brother som gällde med en kopp kaffe och ballerinakex. Muuuuums!
Efter big brother gick jag upp det köket och mötte Lelle och Nils och de andra boende. Satt och chillade, spelade kort och snakkade. Nu sitter jag här i sängen för en kort tid på fejan, snart blir det att krypa till kojs!
Ps. Svenskarna har verkligen stått upp till namnet "partysvenskar" ikväll. Hördes ända ut på gatan! hahahaa.
Ha de!

Fredagen den trettonde står inte för ditt namn!

Är det inte meningen att fredagen den trettonde ska vara en så kallad "otursdag"?
Det har den inte varit för mig! Till att börja med har jag varit på en väldigt bra barnehage. Många härliga ungar och trevlig personal! Har bytt mina första bajsblöja och blöja också för den delen! Var inte såååå äckligt som jag trodde.. Har lekt kurra gömma och tunneldatten (häxleken i Norge), målade hundra träd och blommer, och bara busat med barnen.
Är lika slut som igår! Blir en lugn fredag och helg! Inget är plannerat alla fall!
Vi har köpte en pizza från Peppes och avnjöt den till Big Brother.
Gick in på mitt konto idag och såg att jag fått lön från Securitas Direct!! Bästa överraskningen var att jag fått semesterersättning!! Takk!! :D Min helg har börjat bra och fredag den trettonde har inte gett mig någon otur hittils - ta i trä (knackar mig i huvudet).
Hoppas ni alla får en kempefin helg!
Klem!

Snakker du norsk?

Är helt slut efter dagen!
Var idag på en jätte trevlig barnehage (dagis). Tjäna pengar på att gunga barn och leka är ikke dumt! Undra hur många gånger under tiden vi var ute jag fick höra "Vi vil ha kempefart!" när jag gunga dom. hahaa, barn kan vara så söta! Fick även frågan "Snakker du svensk?", "Ja de gör jag." Kan du ikke snakke norsk?", Jo lite, jag snakker de norska ord jag kan.", "Kan du snakke litt norsk?", "Jag snakker vissa ord." Sen kommer två barn och säger "Vi kan lära dig hindu." och börjar snakka massa och översätter de till norska. hahaa!
Gillar bättre att jobba med större barn. De kan man göra så mycket mer saker med! :)
Imorgon blir det en annan barnehage som jag hoppas blir like bra som denna!
Precis utkommen från duschen, de va länge sen jag mådde så bra efter en dusch!!
Kram.

Ledig dag.

Hejsan hoppsan!
Idag var jag ute i tre timmar, gick väl sammanlagt en och en halv då resan gick gick på resten av tiden! Så underbart skönt. Slumrade till på T-banan så jag var enda personen kvar till sist, så gick av sista stationen. Gick uppe vid holmenkollen och neråt. Vilka hus vissa norrmän bor i alltså! Tog lite bilder men de lägger jag upp en annan dag!
Förutom promenaden har jag fixat lite med mina papper, kollat på big brother, spelat lite olika tv-spel och lärt känna nya grannen lite bättre! :)
Imorgon blir det att gå upp med tuppen och ringa jobzone, förhoppningsvis finns det jobb för lilla mig!
Nu tänker jag spela bubble witch och vänta på att Lelle kommer hem så jag får träffa den människan lite idag oxå! :) Sen blir det natter!
Ha de!

:)

Har hittat en tatuering jag vill ha i framtiden och det är en fjäder på handleden.

I miss my real family!

Saknar familjen hemma. Har en familj nu här i Oslo men det är inte samma.
Saknar Sudden!
Saknar landet!
Saknar min säng!
Saknar mammas mat!
Saknar min bil!
Saknar mina vänner där hemma!
Saknar billig mat!
Saknar till och med att plocka ur diskmaskinen..!
Ska bli otroligt skönt att komma hem, dock är det ett tag kvar till dess. Men det är bara att hålla ut.
Älskar er!
Puss&Kram
/Desirée.

Mmhmmh

Helgen har gått rasande fort! Vi (jag, Lelle och Nils) har varit i frognerparken, gått på bygdöy, Nils har lagat god mat med litelite hjälp av två jenter. Vi tog en fika tillsammans med Nils vän Fredrik, umgicks på kvällen/natten och dagen efter blev det pannkakor, men som killarna sa - "stekt pannkakssmet". De va riktigt goda trots allt!
Söndan bestod mest av att äta, äta, chilla och äta lite till. hahaa! Bland annat bjöds de på turkisk yoghurt med valnötter och honung, fruktsallad och ägg i bröd. Till middag åt vi pepparstek med klyftpotatis, zatziki och god sallad. Framåt 18.00 gick vi mot centralen för att hämta Hanna.
Kvällen blev det film. Vi började med att se "Sherlock Holmes 2, men gav upp då kvalitén inte va den bästa. Vi satte i stället på filmen "Spotless mind of eternal sunshine". Konstig men bra film!
Nu blir det sängen efter bara 4-5 timmar sömn natten till söndagen då våra grannar var lite högljuda sådär fem på morgonen... -.-
Nattiinattt!
Vågen - Frognerparken.
Frognerparken.
Bygdöy.
Hämta hem Fredriks cykel som stått på samma ställe sen han flyttade därifrån för ett år sedan.

American Pie 4: Reunion

Gårdagen började med en sovmorgon. Sedan gick jag, Hanna, Lelle och Nils till operan och bara satt där och chillade. Vi blev bjudna på mat av Nils och lite senare på kvällen drog vi på bio - American Pie - Reunion!
Så kul med de ursprungliga skådespelarna igen! :) Den var absolut sevärd!

Idag åkte Hanna till Göteborg för att träffa familjen, så får sova ensam i helgen.
Snart ska nog Lelle, Nils och jag dra till Frognerparken .. :)
Haa deee!

Marianne

Grattis alla Marianne:r på namnsdagen, men framför allt världens bästa och underbaraste mamma! Jag hoppas pappa har köpt lite blommor till dig (men förvänta dig inget..) hihiii..
Puss & kram, älskar dig mamma!

Fallskärm

Det kalla vädret har kommit tillbaka igen, jag som tyckte att det kunde bli lite varmare nu så man kan sitta ute o grilla i en park här i Oslo. Men det får vänta då antar jag..
Påsken närmar sig med stormsteg, undra vad man ska hitta på när man inte ska hem. Nästa gång jag åker hem kommer vara sista helgen i mars, då har jag varit hemifrån i fem månader!! (nästan ett halvår!) Tiden går ruskigt fort när man har kul! :) Kanske ut o fota lite med min kamera? Någon som vill se lite av Oslo?
Ha de!

Oslo

Blir en liten uppdatering av helgen i et och samma inlägg..
Fredag -
Lämnade in min timelista på jobzone och fick ett påskägg! Senare på kvällen begav sig Hanna, Lelle och jag till operahuset för att bara koppla av och uppdatera oss om dagen som varit! När vi kom hem lite senare var det fest som gällde! Trevlig som vanligt. Gillar hemmafester mer än att gå ut!
Lördag -
Om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg .. x) hahaa! Vi gjorde inte mycket, kanske det som gör att jag inte kommer ihåg? Senare på kvällen blev det chill med de andra på kollektivet.
Söndag -
Sov nästan halva dagen kändes de som. Men det blev en tripp till grönsakerna, matlagning, Titanic och kortspel!
Ha de!