Jahoppsansa

Idag är det en ny dag, med nya möjligheter. Känner mig glad och positiv med en gnutta av citronsaft i. Men det går över för imorgon ska jag äntligen träna igen är det tänkt.. Har varit hemma från jobbet måndag och tisdag på grund av huvudsnurr och kramper i magen. Men känner mig redan bättre så hoppas jag vaknar bra senare idag också!
Kan även tala om att jag ska försöka börja fota mera, tänkt vad kul och se det i framtiden. Därför beställde jag en liten kamera, istället för att behöva dra med systemkameran överallt. Utöver kameran köpte jag även tre böcker! Ett Harry Potterfan som jag är så köpte jag första boken på engelska, även Rowlings sidoböcker till Harry Potter; "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" och "Quidditch genom tiderna". 
Vi höres senare! :) 

Dag 6 – Den bästa tiden på året är

Våren är absolut den bästa tiden. När all snö har smält undan, träden börjar blomma, av med tunga skor och kläder och den ljusa perioden återvänder! Och snart är det inte långt kvar..
Har även en svaghet för hösten. Den är så otroligt vacker, kylan och regnperioden kommer krypandes och man kan börja mysa båda inne och ute igen.

5- Meningen bakom bloggnamnet

Jag valde "purplemomentes" för att jag gillar färgen lila. Moments kom av att jag skriver om det som har hänt under dagen. Jag har även sämst fantasi när det gäller namn, men detta är jag faktiskt nöjd med. Skulle inte ändra det. 
 

Dag 4 – Om jag vann 5 miljoner..

Först och främst skulle jag ge mina föräldrar en del stor del av summan. Sen skulle jag spara, resa och skänka till välgörenhet; cancer och till barn. 
 
 
 

Dag 3 – Såhär såg förra året ut

1 Januari flyttade Lelle med mig till Norge och fyra månader senare fann hon kärleken i Nils-Petter. 
I februari firades Emmas födelsedag på Hard Rock café och inte alls länge efter flyttade hon hem till Sverige för att börja på SLU. Hela våren satt vi på operataket, drack kaffe och snackade om allt mellan himmel och jord. Lelle och Nils åkte båda hem i tre månader, sista maj tills i början av september. Hanna och jag åkte hem i en månad för att sedan åka tillbaka. Mamma förlje med mig i augusti och vi hade två underbara heldagar tillsammans. Under detta halvåret har jag provat på en del olika jobb.. Slutade på Securitas, provade på dagis, blev en anställd jente på Trafikk-Jentene sen i slutet av augusti började jag på lager. Hösten spenderades av filmtittande, halloweenfest med Emelie på besök. Jag fyllde även mina tjugo år. 14 oktober hade jag haft körkort i två år. I december kom Emma på besök, väldigt trevligt! Vi fick en lägenhet och flyttade dit nyårsafton. Nyår firades alltså här i Oslo. Nu är det 2013. Vad ska hända detta år? London snart, och festival i sommar! :D 
 

Lördagen

Lampan är bytt i hallen, vi kan se igen!! Vi har även hunnit med en tjejfika på byn, klädprovning med Lelle och inhandling av gottigheter till kvällen. Kanske avnjuta någon bra film? Men först blir det hemmagjord smörgåstårta! Mmmhmm, avis? Det förstår jag!
Tjingeling!

Vänskap

Pinned Image

En tanke

Alla är vi lika här i världen, men vi beter oss väldigt annorlunda och det beror helt på vart vi kommer ifrån. Där jag jobbar är marioteten människor från Sri Lanka men även från andra delar av världen, de så kallade utlänningarna. Jag själv (och säkert du som läser) vill klara mig på egen hand och inte inte leva på andra människor. Till exemel vill jag inte vara hemmafru och bli försörjd på min man utan vill själv tjäna pengar och dela på kostnader. 
Jag har ett exempel på vad jag menar som hände mig på jobbet idag.. Jag hade hjälp på min station och vi behövde bli av med en pall. Jag kunde fixa det eftersom jag gjort det många gånger förr. Hon själv frågade en av männen och bad han ta bort pallen och han sa ja, såklart. Då tackar man juh inte nej? Det har hänt samma tidigare att en man kom mot mig och sa att han kunde gå bort med den för att jag inte ska skada ryggen. Snällt men det är inte nödvändigt. Jag har typ blivit känd som den starka tjejen där då jag helst vill sköta sånt själv.. hahaa 
Nog om detta.. 
Just nu sitter Nils (och jag ibland) och spelar tv-spel, Soul Calibur 5. Otroligt frustrerande gubbe vi slåss emot. Han vägrar ge sig! Nils har väl hållt på i två timmar om inte mer och sitter fast! hahaa 
Det är bara Nils och jag hemma idag då de andra två är och partajar med diverse jobb! 
Hoppas ni får en bra helg, jag har värkligen välkomnat fredagen! 

Träning

Jag vill inte bli den som alltid nämner att jag tränat, men ett undantag idag då jag verkligen känner mig stolt att jag har kommit igång med träningen, börjar äta mindre och känner mig mycket bättre både psykiskt och fysiskt. 
Jag måste dock verkligen berätta om drömmen jag hade inatt.. De jag bor med jobbar när jag är hemma och vise versa, och en dag fick jag reda på att vi skulle flytta tillbaka till svenska,, Vi som nyss hittat en lägenhet!! ;( Drömde även att Justin Bieber var svart som yngre men ser nu ut som han gör. Lite som Michael Jackson, fast bättre gjord! Har ingen aning om hur han kom in i drömmen, men det har varit en natt full av skumma ting i mina drömmar! 
Nu ska jag klä på mig och göra mig redo för jobb! 

Dag 2 – Min familj

Min familj är den bästa man kan ha. Den består av mina föräldrar, våran hund Sudden och såklart jag. Mina föräldrar kommer jag för alltid vara evigt tacksam, de har gett mig så mycket i livet (utan att jag har blivit bortskämd).  Och Sudden, den bästa vän man kan ha i livet! 
Älskar er alla! 

Berättelsen om Pi

Dagen började väldigt slappt. Kollade tv och väntade ut timmarna innan jobbet skulle börja. Fick äntligen tag i min kontaktperson på Manpower så nu känns det lite bättre, dock har det här med jobb inte lossnat riktigt än.
Senare på kvällen stressade jag hem, bytte kläder och bokstavligt talat slängde i mig mat innan jag och Hanna drog till Oslo Kino för att kolla på "Berättelsen om Pi". Väldigt välgjord, bra film med en del religöst snakk. 
Nu ska jag varva ner innan det blir sängen för min del!

Noll fantasi

Då får det blir en blogglista i några dar framöver för inga förslag om vad jag ska skriva har kommit fram och i mitt liv just nu händer det inte så mycket..!
 
Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – Min familj.
Dag 3 – Såhär såg förra året ut
Dag 4 – Om jag vann 5 miljoner skulle jag..
Dag 5 – Meningen bakom bloggnamnet
Dag 6 – Den bästa tiden på året är
Dag 7 – Min förebild
Dag 8 – Mitt senaste köp
Dag 9 – 10 saker ni inte visste om mig
Dag 10 – Min "Bucket List" (Saker att göra innan jag dör)
Dag 11 – Nån du umgås mycket med
Dag 12 – Det här faller jag för
Dag 13 – Mitt livsmål är
Dag 14 – En låt som får mig att gråta
Dag 15 – Mina favoritserier är
Dag 16 – Såhär ser jag på mig själv
Dag 17 – Det här är mitt favoritplagg
Dag 18 –  Mitt favoritminne.
Dag 19 – Drömresemål
Dag 20 – Det här upprör mig.
 


Och det stratar nu!
Dag ETT
Oh yeah, jag till vänster och Alexandra aka Lelle till höger! (hahaa)
Tio fakta då.. hmm.
Har bott i Oslo sedan augusti 2011.
Är 174 cm över havet.
Har blå ögon
Har färgat håret sedan jag var 14?
Jag har ridit ca åtta år av mitt liv. Nu var det dock ett bra tag sen..! 
Hatar parisehjul..
och nålar!
Älskar vatten
Vill att folk ska sjunga för mig när jag fyller år, men jag gillar det inte..
Är väldigt kräsen när det gäller killar..
 

Lägenheten

Äntligen är måndagen snart över. Just sayin!
Jag har snott lite bilder här från min rumsskompis Hannas blogg eftersom jag själv är för lat för att fota lägenheten själv..
Vardagsrum/Kök
Vardagsrum/Kök

Mitt och Hannas rum;

WIIIEE!

Igår blev allt bokat, den 27 februari drar jag, Hanna och Lelle till London! Som jag har längtat att se det landet och framför allt den staden! Vi fick äntligen tummarna ur våra arslen att göra nått! I fyra nätter ska vi stanna och uppleva Londons charm, den brittiska accenten och sätta sin egen engelska på prov! Kommer bli underbart! En träff med Felicia kommer också att stå på listan! Läääängtar!
 

Redan fredag! :D

De svenska hollywoodfruarna är juh för goa! hahaa. Tv 4 har släppt två av fyra avsnitt om hur de blev just svenska hollywoodfruar, och de är juh bara för roliga att kolla på! :) Trodde aldrig att jag skulle säga detta men Anna Anka verkar juh endå vara ganska schysst! 
Tjugo minuter av fredagen har redan runnit iväg och jag ska snart gå och lägga mig alldeles strax för imorgon ska jag hinna med lite annat än bara träning var det tänkt! I helgen ska vi gå ut på lördagen, och förhoppningsvis får jag med mig någon trevlig själ på bio! :) Har hört att "Historien om Pi" ska vara bra? 
Nu blir det läggdags så jag får i mig lite skönhetssömn! Ha en go fredag så kanske vi höres imorgon! 
Kram

Biljettbokning AB

Sådär ja! Äntligen är festivalbiljetten till Bråvalla bokad och klar! Den 27 till 29 finns jag i Norrköping och lyssnar på underbar musik i form av Green Day, Volbeat, Stone Sour och många fler! Så jäkla underbart att ha nått att se fram emot! :)
Har även bokat en hembiljett till den sjunde februari då jag ska hem för begravning av morfar. Vila i frid morfar.
Och här får ni en mörk smygbild av våran lägenhet! :) 

14 Januari 3013

Tänker inte skriva denna gång att "nu kommer internetet att funka". Jag vägrar! 
MEN förhoppningsvis är det fixat nu..
Har börjat träna igen och kroppen mår redan så mycket bättre. Underbart! Tiden i Oslo rullar på sakta men säkert och nästan allt är bra, förutom den där jobbdelen då.. Men allt löser sig till slut! 
Undrar ni nått så SKRIV! ;) 

Dag fyra på nya året

Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR, lite i efterskott men bättre sent än aldrig! 
Nu har jag, Hanna, Lelle och Nils äntligen flyttat till den efterlängtade lägenheten! Trivs underbart bra i den, inget som helst fel! Först idag ploppade internet igång så nu ska jag försöka blogga lite flitigare än tidigare! 
Ser verkligen fram emot det nya året som kommer ge nya utmaningar och spännande upplevelser! 
Jag ska nu gå och lägga mig så jag kommer upp skapligt imorgon! 
Godnatt!