London calling

Inatt går vi upp vid två (!) för att hinna med bussen vid fyra som tar oss till flygplatsen och London! Ska bli så kul att äntligen göra någon resa. Jag ska ta mycket kort när vi är där! 
Nu blir det sömn i några timmar innan våran första resa som självständiga! 
Gonatt!

25/02/13

Idag har jag inte jobbat utan istället var jag och tränade, jag städade lite, gjorde mat till alla och följde med Lelle till Oslo City lite senare. Jag har hunnit med en hel del tycker jag. 
Snart drar vi till London! Känns inte som det var länge sen vi bokade! :O Börjar bli lite nojig över om jag kan använda min väska om den är 1-2 cm för bred.. Den ska juh i en låda så de ser att den är som måttbestämelserna.. Någon som rest med RyanAir? 
Annars får jag väl ta ryggsäcken.. 
Aja, gonatt!
 
 

Gårdagens köp

Denna vårjacka från BikBok för 499,-
 
http://bikbok.com/no/Categories/Collection/Jackets-blazers/L-Outw-Jackets/OJ-Vindy/p/7131182-580-Blue
 

Dagen som gått

Inatt sov jag som en prinsessa och vaknade upp till nygjord risgrynsgröt ala Hanna, en kopp kaffe och egengjorda mackor! 
Efter att Lelle och Nils gått för att åka kälke med hennes familj, satt Hanna och jag på hög musik och gjorde oss i ordning för en tur på stan. Vi gick sedan för att växla norska kronor till pund då vi snart åker till England. Vi hann även med en tripp in på BikBok där jag köpte en blå jacka som jag sucktat efter länge innan vi gick för att ta en kopp kaffe och snacka skit. Innan hemfärd gick vi till Clas Ohlsons för att köpa en våg så att vi bland annat kan väga väskorna till London! 
Efter god mat sitter vi nu bänkade framför melodifestivalen.
Bilder från dagen kommer imorgon!
Ha en fortsatt fin helg! :)
 

Fredag

Underbara fredag! I really love you!
Sitter just nu i soffan, fötterna ligger tvärs över bordet och tystnaden gör mig väldigt sömning. Snart blir det min tur att gå och lägga mig. Lelles familj är och hälsar på här i Oslo. De kom förbi en sväng idag för att kolla in lägenheten, men gick sedan och har ännu inte kommit hem.
Igår köpte Hanna och jag blå kongo, blå potatis för er som inte vet. Har velat äta det sen jag såg "Pelle Svanslös" som liten när de åt potatismos gjort av blå kongo. Ska bli spännande! 
Ja, men vi hörs väl! Sov gott.

2 åriga Vincent..

 ..är troligtvis både Loreens största och minsta fan. Söt eller vad! 

Dagen

Goder kväller! 
Första dagen på nya jobbet är nu avklarat! Dagen gick fort, kändes bra att ha nått att göra på förmiddagen och verkligen tjäna en hel dagslön för en gång skull! Plock och packning var vad dagen bestod av. 
Imorgon börjar jag klockan sex, så hopp i säng för jag är trött som en björn!
 

Glädjebesked

Morsning korsning!
I fredags fick jag ett telefonsamtal från min kontaktperson på JobZone, och ett väldigt bra ett. Jag ska nämligen börja på ett nytt lagerjobb, samma som Lelle. Äntligen slipper jag medicinlagret! Lovely!
Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Vi hade en lugn och skön helg här i Oslo. Fika på stan, melodifestivalen då helt rätt artister gick vidare och en lumpig söndag med lite planering inför Londonresan! Inte långt kvar nu, nästa vecka drar vi! :)
Gonatt allesammen!
 

Jag lovar mamma!

Hittade denna fina text på facebook. Och jag ska hålla mitt ord.
Ett brev från en mor till en dotter: 
 

"Min kära flicka, den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök förstå vad jag går igenom. Om jag upprepar samma sak tusen gånger, avbryt mig inte genom att säga: "du sa samma sak för en minut sedan" ... Lyssna bara. Och minns tiden då du var liten och jag skulle läsa samma saga kväll efter kväll, tills du somnade. 

Bli inte arg på mig när jag inte vill ta mitt bad, och genera mig inte. Kommer du ihåg när du var liten och jag fick springa och jaga dig ifatt dig för att få dig att duscha?

När du ser hur okunnig jag är när det gäller ny teknik, ge mig tid att lära mig och se inte på mig på det där sättet ... Kom ihåg min älskade, hur jag varje dag tålmodigt lärde dig många saker, som att klä dig själv, kamma ditt hår och ta itu med livets alla möjliga frågor...Den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök att förstå vad jag går igenom. 

Om jag tillfälligt tappar koll på vad vi pratar om, ge mig tid att minnas, och om jag inte kan, bli inte nervös, otålig och frän. Du skall veta att för mig är det viktigaste att vara med dig. 

Och när mina gamla trötta ben inte låter mig gå så snabbt som tidigare, ge mig din hand på samma sätt som jag erbjöd min hand till dig när du skulle gå för första gången. 

När den dagen kommer, var inte ledsen ... bara var med mig, och ha tålamod med mig, när jag färdas på resan mot slutet av mitt liv. Jag värdesätter så högt den tid vi delat tillsammans, där glädje och kärlek alltid varit det viktigaste för mig.

Med ett stort leende och den enorma kärlek jag alltid har haft för dig, vill jag bara säga, jag älskar dig ... min älskade dotter. "

Man måste bara älska..

..Mando Diaos tolkning av Gustaf Frödings text. Efter att mamma valt denna till morfars begravning är jag besatt, och då menar jag besatt! Underbara låt, snälla spela den i sommar när ni kommer till Festivalen! 
Den får mitt liv att vara lite bättre för tillfället, även om texten inte är en peppig!

Oslo

Nu är jag tillbaka i Oslo igen efter omständigheterna igår.. Efter bytet i Jönköping kom vi 40 minuter, sen stannade bussen vid sidan av motorvägen. I väntan på den andra bussen hann jag både missa 18.00 bussen mot Oslo och bli  lite små förkyld! Men hann som tur var med bussen mot Oslo kl 19.00! 
Tack så mycket för allt mamma och pappa, har haft en riktigt bra helg utöver omständigheterna!
Nu ska jag dricka lite kaffe och kolla på Punk't! 
Ha en bra dag! 

Morfar

Idag var det begravning av morfar. Väldigt fin cermoni med mycket tårar då minnen från tidigare dök upp, bland annat begravningen av mormor. Träffade min kusin för första gången, väldigt trevligt. Fick även träffa en del andra människor det var år sedan jag såg sist!
Vila i frid morfar! Hälsa mormor från mig.
Efter begravningen begav vi oss hemåt för att äta en god exotisk bricka med frukt, bröd och massa annat gott.


Senare åkte jag in till stan för att prova ut glasögon, så nu ligger fyra bågar här hemma och ett par av dessa ska snart bli mina! Kommer bli så jäkla snygg om jag får säga det själv!
Har även hittat mig en väska (dyr) som jag är väldigt nöjd med, och hann kilppa mig efter det. Nöjd! 
Nu ska jag ta en dusch och sen läsa! 
Ha en fortsatt trevlig helg! 
Kram.

I'm home

Svensk mark, underbart! Snö, snö och ännu mer snö. Mindre underbart. Kom hem till mina beställda böcker, kameran och god mat. Överraskade mamma och pappa med var sin present. Pappa har aldrig varit gladare tror jag. Han fick en "leksaksbil", en 1968 Ford Mustang och mamma fick en snygg liten halsväska. Kul med överraskningar!
Lagade även mina skor igår då den tidigare lagningen inte höll. Nu är sulan på kängerna fastskruvad med två skruvar så om det inte håller nu vet jag inte vad.. Händiga kvinnan är i full fart! 
Ska bli underbart att få sova nu. Nattti!

Torsdag

Har haft fullt upp de senaste dagarna! Fått jobba på HM tisdag och onsdag, sen medicinlagret efter de och gym efter de så det har varit långa dagar för min del! 
Har packat någorlunda, resterande får packas imorgon! Om ni inte kommer ihåg så ska jag hem till Sverige imorgon! Men nu måste jag verkligen få i mig lite sömn, hör kanske imorgon! :) 
 

Woodstock

Idag har vi inte gjort allt för mycket, men vi har kollat på en väldigt bra film som handlar om Woodstockfestivalen från 1969! Man skulle vart där! Längtar nu ännu mer till festivalen jag ska till i sommar, kommer bli awsome!! 
 

Dag 8 – Mitt senaste köp

Det var igår. Ett realinne från Bikbok, en fika och en middag på Fridays. Två överraskningar oxå! 
Gårdagen kom vi ut i "skaplig" tid för en gångs skull. Gick på stan med de the girls och hade det en mysig stund! Såg (kanske) baksidan av svenska Timbuktu! Kvällen blev det melodifjasko! Hoppas det blir skärpning inför framtiden! Efter det såg jag, Lelle och Nils på "Taken 2". 
Imorse gav vi oss av till gymmet, nu ska vi se en läskig film om en Jenifer!
Ha de!

Hanna Jonsson

Hon är en förvånande ung dam. Sitter just nu och beskådar henne när hon sjunger med i låten "farfars urin" av Henrik Dorsin. Herregud...
Snart blir det en tripp ut i kylan, mina lungor är i stort behov av friskt syre! Hittils idag har jag ätit frukost och suttit vid datan, underbara lördag! Kollat lite på olika tatueringar och de va de.
Nu ska jag klä på mig nått bättre än det jag har nu och sminka mig!
Ha en fin dag! Tjingeling!

Vårkänslor och..

elva månader till jul! 
Har idag åkt buss i ca en och en halv timme för att lämna mitt nya skattekort till Jobzone. Sjukt tråkig resa, underbart att man sällan behöver dra dit! Efterår drog jag till gymmet en sväng, sedan hem till Lelle. Vi ska se till att försöka städa lägenheten nu så vi kan ha en ren lägenhet till helgen. Efter det, lunch och jobb!
En en finfin fredag! :)

Dag 7 – Min förebild

Min förebild är min älskade mamma
Hon är en otroligt stark kvinna i sin bästa ålder. Klarar av allt oavsett situation och ger sig inte i första taket. Hon brusar väldigt sällan upp i onödan, men gör det då det är ett måste. Hon är snäll, älskvärd och man måste älska hennes "blonda" jag. Hon är alltid inbjudande och otroligt social. Man förstår varför pappa "jagade" henne innan hon blev med på sin livs resa.
Jag älskar dig otroligt mycket mamma. Vi ses om en vecka och då ska du få en bamsekram!
Puss&Kram.