Kära medmänniskor

Vill ge ett megastort grattis till Elisabeth på din dag! 
 
Lagade en jättegod middag idag, blev riktigt impad av mig själv faktiskt! Wook m kyckling och ris. Efter detta drog jag till jobbet. En otroligt skön dag idag. Var lagom mycket att göra och tiden gick fort. Efter jobbet drog jag till gymmet en sväng för att ta mig en liten pomenix. Så nu mår jag toppen!! 
 
Min nya låt!: 
Hade inte varit fel och varit ung när Def Leppard var som stört! 

Ögonblicken i livet

Pappa skrev till mig på faceboken, gick sedan in på Big Brother vinnaren Hannas blogg och blev själv sugen på ett inlägg.. Dock har jag inte den blekaste om vad jag ska skriva!!
 
Mitt liv är som vanligt. Jobbar, sover, äter, skiter.. 
Mitt näst sista inlägg var inte ett av mina bästa. Men alla har vi de dagarna! Blev på ännu bättre humör nu när jag läste BB-Hannas blogg. 
Men jag kämpar på. Jag ska fan få som jag vill te slut! Jag SKA nå målet. Hur svårt ska de va?! 
 
Nej, nu ska jag sova + de e lite jobbigt att skriva på mobilen. Låter säkert som jag inte vet vad detta inlägg.. :p 
Kram på er

Dessa tårkanalen ibland..

 Detta har jag "roat" mig med ett tag nu. Sett en del klipp på youtube om när soldater kommer hem från Irak och träffar deras barn/fruar. Har fällt några tårar, eller ja.. en hel del faktiskt! 
Kom att tänka på när jag kom hem och överraskade mina föräldrar efter några månader hemifrån, dock var jag inte i Irak utan i Oslo. Men de blev ganska chokade de också. 
Kul var det! 
 
 

:(

Vet inte riktigt vad jag ska skriva.
Hatar söndagar.
Saknar Sverige.
Tycker inte om Norge längre.
Vill ha ett heltidsjobb med det verkar omöjligt för mig att få ett. 
Vill klara mig själv!
Varför ska livet vara så jävligt mot mig?!
 
 
 

Alexandra tjugo!

Ett stort grattis till bästa Alexandra på din dag! 
Du är en underbar vän som alltid finns där man behöver dig. Saknar dig otroligt mycket och jag hoppas att du haft en underbar dag! 
(24/8)

Första jobbet gjort..

..vid tre börjar jobb nummer två. 
Idag har vi "dirigerat" bilar och människor för två riktigt snygga engelsmän. Har nog inte träffat någon träfällare/engelsman som inte varit snygg. Men klagar inte, ögongodis är aldrig fel! 
Nu är jag hemkommen och tänkte dra till gymmet en sväng innan andra jobbet börjar. 
 
Så sant!
 
 
 

ETT ÅR!

För ett år sedan satte Hanna och jag våra fötter för första gången på Norsk mark. Vid halv tio tiden kom vi för första gången till Svenska Föreningen. Sjukt vad tiden har gått fort..!! Har fått frågan "Hur länge ska du stanna i Oslo?" ett antal gånger. Kanske du som sitter och läser detta här och nu oxå har den frågan? Saken är den att jag kom hit för erfarenhet, pengar och kunna klara mig själv. Känner att jag vill bättre på de två sistnämda lite mer, men just nu tänker jag stanna till maj 2013, det är planen. Men den kan alltid ändras! 
Dock saknar jag Sverige landet lite. Men jag har fortfarande lite kämparglöd i mig kvar! :) 
 
(självklart håller svensken om norsken,, HAHAHA!)

Tisdag.

Sitter här och drömmer mig bort till andra länder..! Oh, längtar tills man själv får ut och resa lite!
Igår jobbade jag för första gången på mitt nya jobb. Ett lagerjobb på ett medicinlager. Det jag gjorde va att lägga ner varor i backar. Hade en "robotarm" (såg nästan ut som de) med en scanner på som man scannar av backen, kommer det upp på skärmen var varan finns, sen tar man streckkoden på varan, sen streckkodar man backen igen innan det rullar vidare mot nya äventyr. Enformigt, men ändå ganska kul. Skönt med ett avbrott från mitt andra jobb. 
Ska snart äta lite frukost, sedan ska jag dra till politistationen för att lämna in ett papper från jobbet. 
Hörs!
 

Fina söndag!

Tänkte slänga ihop ett helginlägg: 
I fredags gav jag Hanna biobiljetter till Rock Of Ages. Väldigt bra film som rekommenderas av rockmänniskor främst, men även "vanliga dödliga". Mycket sång och bra skådespeleri! Tom Cruise överraskade. 
Den artonde augusti var det Hannas bursdag! Ett stort grattis ännu en gång! Tyvärr var vädret inte på Hannas sida men vi drog till vinmonopolet och Hanna köpte sprit för allra första gången. VUXET! Vi var även ute och åt på Yayas som är en thairesturang. Usch, det var nästan för gott!! Med oss hade vi våran granne Jacob. 
Senare på kvällen var det födelsedagsfirande för en del människor. Alla fyller år omkring denna tid känns det som!
Idag är det fint väder så vi får se vad vi ska göra, men först blir det en frukost! 
Ha en fin söndag

Oh så duktiga!

Färdigduschad och klar, för klockan sex idag var Hanna och Desirée på gymmet. Hanna åkte till jobbet, men jag stannad ett tag till. Nu har jag tänkt tvätta och sen äta frukost. Sen får vi se vad dagen erbjuder. Det är juh FREDAG!!! :D 

"om jag va tjuge,..

(..skulle jag vilja ha en tjej som dig")
Efter fem timmars jobb, och jag är mer död än igår! Därför tror jag bestämt att jag kryper till kojs tidigare än någonsin! Sist var väl när jag var ett litet barn? 
Det är verkligen bekräftat.. Jag ser ut som 23 år, inte min små 19 år! ;( Blir juh deppig!! 
Har ett lite annorlunda tips; en svensk låt. Inte alls min stil på musik MEN denna är faktiskt bra! 
Takidas sångare Robert är även sångare i detta band och jag tycker han gör det riktigt bra!
 

Halvdöd

Rubriken stämmer. Varit uppe sedan klockan 02.45! Kommer sova som prinsessan på ärten. 
Dagen har verkligen varit upp&ner. 
Börja jobba halv sex, jag skulle dirigera människor upp till stationen på en "ikke-lika-falig-väg". Detta gjorde jag i tre underbara timmar.. Sedan hade jag och min kollega Anna rast i sex timmar och då drog vi hem till Oslo. Kom sedan tillbaka vid tre och jobbade tre timmar tillsammans. Vi "jobbade" som vi brukar.. Just de, vår chef gav infon; "åk till moss station" när vi kom dit var de ingen där. Då kollade vi ordentligt på pappret och då skulle vi till ett helt annat ställe, ca två mil bort! Kul.. Nää, orkar inte gnälla på jobbet mer. 
Meeeeeeen, på vägen hem.. Efter 200 meters körning fick vi bensinstopp, i en uppförsbacke! Så Anna snålskjutasde med en gubbe till macken och kom sedan tillbaka. Dock hade vi inte fått någon "snabel" så de va litt vanskli att få i diseln. Men det fixade vi med att klippa sönder en flaska och volla!! När vi ska åka iväg igen händer det som inte får hända. Batteriet är dött. Men efter några tappra försök av mig så går "pärlan" (host) igång, för säkerhets skull stannade vi i några minuter så motorn fick stå på.. Kan juh detta nu.. 
Varför ska allt hända mig säger jag bara?!?!?! 
Nu SÄÄÄÄÄÄÄÄNGEN! :D 

Blir så trött..

Första jobbdagen denna vecka avklarad. Var på jobb en bit utanför Oslo, väldigt slapp måste jag medge. Satt ner på sidan av vägen i typ en timme, behövde dock sträcka lite på mig.. Är det landet så kommer det inte så mycket bilar..! 
Egentligen borde jag ligga i sängen då jag ska hämta upp en kollega vid fyra i Ekeberg imorgon bitti! Vi ska ner på jobb i Moss. Dirigera människor i tre timmar, paus i sex timmar, sen dirigera igen. Sen drar vi hemåt. Slapp dag känns det som!. 
Innan jag kryper till kojs vill jag bara säga; TREDJE JÄVLA GÅNGEN SOM JAG INTE FÅR MIN LÖN, denna gång har de dock för långt. Nu får jag minus i lön.. Orkar inte ens förklara. Brinner av ilska, någon som har jobb? 
Blir att ringa och vara förbannad imorgon.. 
Borsta tänderna nu. Trött bara av att veta vad som kommer ske. 
Kram och godnatt!

De blir en dag på stranden..

..molnen har dragit förbi,, nanananaaa.
Sov ut ordentligt idag vilket var väldigt behövande för mina ögonlock! Efter lite undran om vad Hanna och jag skulle hitta på en fin söndag som denna åkte vi ut till Bygdöy och låg på en klippa vid Oslofjorden. Väldigt fin plats och lagom med sol. Första riktiga solningen för mig i år. Tog mig även årets första dopp,, bättre sent än aldrig! 
När vi kom hem satt vi på en film, "The inbetweeners". Inte bästa filmen kanske men den hade sina stunder. 
Nu blir det sova som gäller, för imorgon blir det tidigt. Sju ska jag inbefinna mig på kontoret!.. Tjohoo.
Haaa de.. 
Kram.

Ett inlägg..

..innan sängdax.
Även denna dag började tidigt, redan vid halv åtta. Dock hade jag anledningen att jag skulle jobba som jag gick upp så tidigt. Så åtta timmars jobb med Anna och "idiot-iraker" på en gata i Oslo. Två britter och en tysk fällde trän som började växa sig över spårvagns"kablarna". De är ritigt apor ska jag tala om! En väldigt slapp dag, då vi i stort sätt inte gjorde någonting. Men vi är arbetarnas säkerhets"vakter" så ja.. 
Annars idag; Jag duschade direkt när jag kom hem efter att fått upp sömntutan Hanna ur sängen. Efter de gjorde jag mig i ordning för att dra till Oslo City (köpcenter) och köpa solbrillor då mina gick sönder igår.. Orkar inte skriva om de men säger bara en sak, norrmän alltså.. 
Hanna och jag har precis kollat klart på avsnitt av True Blood. Det var inte som jag trodde, men förhoppningsvis blir det bättre famåt säsongerna.. Finns bättre vampyrer än detta.
Nu ska jag sova i min sköna säng med nya påslakan i. 
Gonatt, kram.
 
Ganska högt upp i skyn..

Börjar jag bli en morgonmänniska?!

Vaknade runt åtta idag och det är tidigt för mig. Men kan inte tvinga mig själv att sova så jag gick upp, åt frukost och sedan dess har jag typ suttit här. Varför jag inte skrivit någon inlägg sen måndags är för att internetet inte har fungerar. De har gjort internetet snabbare och bytt till fiberinternet.. 
Har en ledig fredag idag, men chefen ringde förut och frågade om jag kunde jobba imorgon. Såklart kan jag de, lite segt att jobba en lördag med de är "bara" sex timmar.
Får se när Hanna kommer hem idag och vad vi hittar på! Förhoppningsvis kommer Ismet (ägare av föreningen) och fixar lite grejer till rummet som vi vill ha/behöver. Vi har lite för mycket grejer och lite för lite förvaring..
Ni kanske vill veta vad jag gjort de senaste internetfria dagarna? 
Har faktiskt varit skönt att inte ha internet. Dock ska jag söka nytt jobb och lyssna på vissa låtar men annars har det varit en lättnad! 
Jobbat måndag-torsdag, inte jättemånga timmar (därav nytt jobb..) men det har funkat ändå! Har jobbat med en man från Irak som bor i Norge. Han är CP! Han är mitt största hatobjekt just nu. Alla fall.. Han är dålig på att kommunicera, han är rädd för att stoppa bilar och är allmänt konstig.. I torsdags jobbade jag själv med honom för de bara behövde dirigenter i en-två timmar.. Dirigerigen gick bra, överraskad själv att jag inte tappade humöret. Påvägen hem började han dock prata religion.. Ohnooooo. Jag är ateist, men har absolut inget emot dom som tror på något. Han började tala om att män med skägg är mer attraktivt, att jag måste ha något att tro på för att få ett bättre liv, att jag bör läsa någon jävla bok som han tror ska vända mig.. Det funkar lixom inte på mig. Jag är döp i kyrkan, jag är konfirmerad men jag tror inte på något för de. Han är inte den första och säkert inte den sista som ska prata religion med mig och försöka vända mig till de "bättre".. Punkt slut.
Nu ska jag göra någonting och sen ska jag göra något annat. Ha deeee!! 
Från när mamma var hos mig i Oslo. (Har inte lagt in några bilder från mobilen än..) 

Första jobbdagen..

..efter semestern. Känns gött att komma igång igen men denna dag var inte den bästa börja-jobba-efter-semester-dagen. För det första tidsbekymmer, spöregn slutet av dagen, kvinnobekymmer, ont i baksidan av foten och jobbiga norrmän. 
Innan regnet kom ner från skyn kom det fram en fet gubbe till mig. Han undrade om jag visste vad enkelriktatskyltarna betydde. Trodde först att han skojade. Sen började han skylla på att det var vår skyldighet att ta ner skyltarna eftersom vi ledde trafiken fram och tillbaka från båda håll. Han "hotade" även med att anmäla till polisen som har kontor precis där vi står. Då fick han svaret tillbaka - "Polisen har själv åkt mot enkelriktat". Han svarar då med att det inte har med saken att göra..! Ehm, Va?! Han går sakta bortåt medans han ännu en gång säger att vi måste ta ner skyltarna. Då kläcker jag ur mig - "Ta ner skyltarna själv då om du är så jävla duktig!" 
Är han någon jävla polis eller!?! Norrmän, norrmän.. 
Nu är jag alla fall hemma efter denna minst sagt stormande dag. Tagit mig en varm dusch och satt på mig min kära onepiece. Ska ta mig lite att äta och sedan blir det något avsnitt av bästaste serien Sons of Anarchy! Lööööööööve! 
(Hoppas morgondagen blir bättre..)

Inlines-gänget på två

Precis varit ute på en promenad/inlinesåkning med Hanna. Jobbigt och bra träning, dock är min ena rullskrisko sönder så den glappar! Men de funkade någorlunda endå!
Som jag nämde tidigare,, mamma var o hälsade på mig tisdag tille fredag. Vi hade väldigt kul och gjort mycket. Vi åt enligt mamma den godaste pizza hon någonsin ätit. Peppes Pizza, den är väldigt god, och dyr!
Hyrde som sagt bil och visade mamma Utöya, Holmenkollen och förra året bästa och största köpsenter i Norden - Sandvika Storsenter.
Operan är en bra sevärdighet om man kommer till Oslo. Gratis, fin utsikt och coolt. Vi shoppade även en del och visade mamma världens största BikBok. (Bästa bikbok somk finns!!) Hon blev lite shoppinggalen min mor.. ;) 
 
Nu ska jag njuta av det fina vädret. 
 
Ska lägga upp bilder, när jag vet hur jag får in dom!! :D

Bäst att börja blogga igen ..

.. börjar juh få klagomål för att jag inte skrivit. 
Blir en snabb liten uppdatering så länge så kan jag skriva en lite mer ingående imorgon. 
  • Är tillbaka i Oslo och tog med mig mamma hit. 
  • Haft två riktigt superduper roliga heldagar med bästa mamma!
  • Var hundvakt i lördags då mamma och pappa var på Bruce Springsteen i helgen. 
  • Jag kan inte släppa min mobil.. 
  • Varit i Kalmar med Lelle, hennes mamma och systeryster. 
  • Har säkert gjort mer, men de får jag tänka på till morgondagens inlägg. 
  • Köpt en regnjacka efter ett år i Norge, äntligen säger jag bara!!!..
Nu blir det skärpning med bloggandet! 
Kram på er!