LONDON resan

Nu ska jag ta tag i detta och skriva ett inlägg om mammas och min resa till London OCH även lite bilder.. I know, äntligen! hahaa
 
Okej, så i tisdags åkte vi. Upp fem på morgonen, bilade upp mot Stockholm Skavsta flygplats och gå genom kontroller, checka in väska och tillslut lyfte vi från marken. Det är en helt otrolig upplevelse at flyga. Det är så fränt! 
Vi landade halv tolv, hämta väskor, gå genom kontroller och sedan hitta bussen som skulle ta oss in mot London city. Allt gick jättebra och smidigt. Vi kom 1,5-2 timmar senare och gick av vid Marble Arch. Då började vår första vilsefärd genom staden! Vi gick och gick, frågade taxichauförer "It's close". Ja eller hur.. Tillslut gav vi upp i värmen och åkte taxi och det slutade med att det inte var så långt om vi bara hade följt vägen som vi tänkt från början.. Aja.. Sånt som händer.. Incheckningen på hotellet tog inga tider, vi fick rummet snabbt och ingen information om frukost eller något.. Men det går juh läsa sig till.. Rummet var jättevarmt, inget vi tänkte så mycket mer på... Vi bytte om lite och begav oss sedan ut på stan, för vid halv fem hade vi tid för London Eye. Vi tog vår bokade sightseeing buss, men kan juh medge att det inte är speciellt smart när man har brottom.. Eller vi fick brottom efter ett tag.. Den kör juh lite omvägar och stannar och stannar.. Vi tog vårt förnuft till fånga och gick av vid ett stopp, tog en taxi och träffade världens trevligaste taxichaufför som körde på i för fulla muggar för våran skull! Vi hann... pjuuh! 
London Eye var andra gången gillt för mig, första för mamma. Men vilken utsikt det är! Shiit.. En halvtimme senare tänkte vi att mat var en bra idé, så vi satte oss på sightseenbussen och åkte lite runt Tower Bridge och till vår förvåning, tillbaka till London Eye.. Taxi tog vi då och åt världens godaste pizza. Skämtar inte.. Den var fabulous! Vi gjorde "våran egen" modell. Efter proppmäta magar, gick vi en sväng på Primarkt, men gick sedan till hotellet. 
Dessa drakar finns lite överallt i London, de är där för att man ska veta när man är i The City of London eller The City of Westminster.
Tower Bridge
 
Onsdagen var det SHOPPING! Inget ställe har bättre shopping än London, Oxford Street. Det blev besök på Primarkt, New Look, River Island, Claire's med mera. Vi tog en pause och stannade till på en pub och tog oss var sin Guinnes och beställde in tortillachips med ost och pork på toppen med tre olika såser. Så j*vla gott!! Shoppingen fortsatte till sena kvällen. Några tusenlappar lättare och några kg tungare! Mitt favoritplagg är min nyinköpta jumpsuit från New Look. Härlig blå färg med blommor/löv på. Även en långkavaj från River island, mina Harry Potter tröjor och mina ringar. Är meganöjd med ALLT! Annars hade jag juh inte köpt de? ;)
På kvällen åt vi på Steak House, med en jobbig chef och en flörtig servitör.. Men gott var det i alla fall. 
 
 
Torsdagen var det en båttripp på Themsen som gällde. Det ingick så trevligt i vår biljett från Big Bus, så från London Eye bort mot Tower Bridge hade vi en superduktig guide med lite humor i fickärmen. Vi gick av vid Tower Bridge och tog sighseeing bussen tillbaka till London Eye. Där frågade jag en trevlig kille om lättaste vägen till Camden Market. "Take bus 453 to Marylebone". Och det var vi påväg att göra, bara det att jag glömde bort bussens nummer så springa tillbaka, men han hinner se mig och ropar "4 5 3". hahahaa, kommer fan aldrig glömma det ögonblicket, det har fastnat i min närhinna! När bussen väl kommer har vi inte tillräkligt med låga pengar eller hur vi nu ska säga så vi måste gå och växla. Nästa gång går det lite smidigare. Vid bussens slutstation är vi inte vid Camden, vi är påväg till stationen när mamma tycker att vi ska ta taxi. Så de gör vi. Taxi är kul! Nu träffar vi trevliga taxichauffören nummer två! Han berättade att Camden är Londons största turistattraktion, och det kan jag förstå! Vilket ställe! Första vi gör är att äta lunch. Sedan börjar rundvandringen runt. Det är så bra att det är öppet alla veckans dagar nu och inte bara lördagar. Jag köpte mig en tavla med superhjältar, två linnen (Harry Potter dödsrelikerna och en rökande Ryan Gosling) och örhängen. Tog bussen påvägen hem, gick mellan gatorna och gick förbi John Lennons gamla boende. Dagen avslutades med lite shopping! Såklart.. och macdonalds.
 
Syns inte jättebra, men det är två lejonhuvud. Förr användes de av polisen och staten för att veta nivån på Themsen. Om lejonet drack vatten skulle London komma att översvämmas. Nu är Themsen så "lugn" att de inte används.
 
 
Fredagen tog vi en promenad genom Hyde Park. Besökpte Primarkt en sista gång och köpte mig en skitsnygg jeansväska för 9 pund. Och lite annat smått och gott. Vid ett tiden gick vi tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor. Vi tog taxi till Victoria Station och lämnade Londons markt klockan två. Två timmar tog det till Stansted.. Och när vi kom dit var det kö till väskinlämningen, självlart ställde vi oss i fel kö.. Vår tog (jag skojar inte) dubbelt så lång tid som alla andra köer.. Vi åt Burger King, gick till kontrollen och jag blev inte stoppad för första gången när jag lämnar London! Wiiie. Vi drack Starbucks, köpte min saknade bodylotion från Body Shop och sedan var det våran tur att flyga hem. Allt gick väldigt smidigt. Hemma i Sverige igen vid 22.05. Hemma vid 01.30.
 
Har haft det jättebra, men det är alltid "Borta bra, men hemma bäst". Fast London kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Underbara stad!
 
 
 
 
 
 
 
Hanna skrev

Låter som ni hade en riktigt bra resa! :) Skulle vara kul att se bilder på det du shoppade hihi

Den 2014-06-30 klockan 13:35:32.
http://virensiris.blogg.se
Lelle skrev

Vilken superresa! :D
och som hanna säger, shoppingen dååå?

Svar: Två mot en. Antar det bara är att börja fota?!
Desirée

Den 2014-06-30 klockan 18:18:08.

Kommentera inlägget





Kom ihåg mig?









Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo