Citerar med egna ord

Igår på jobbet pratade jag med en svensk tjej, snart 24 år och har enligt mig hunnit med en hel del hittils. Kom precis tänka på nått hon sa igår som är så sant. Lägger till lite och med mina egna ord.
"- Vi bor i Oslo, vi jobbar och upptäcker nya möjligheter och utvecklas. Många av de vi gått med i skolan, de är fortfarande fast hemma. Jobbar i samma kommun/jobbar inte alls, bor hemma eller har flyttat 300 meter ifrån sitt föräldrahem. vi är fortfarande unga. Många får barn, skaffar villa, volvo och vovve. Vi kommer få exakt samma sak fast några år senare men då kan vi titta tillbaka och inte ångra nått vi gjort. Vi har upptäkt världen, träffat olika människor, olika kulturer och växt som personer. Även vi kommer få en familj, villa och vovve. Bara att vi levt lite först!"
Varje gång jag känner mig lite nere kommer jag att tänka på detta. Hur många svenska ungdomar har inte "rymt" från Sverige för att kunna jobba och utvecklas? En jävla massa!
(2008)
Jag vill göra saker innan mitt pluggliv börjar. Visst har vart i Norge i snart två år, men vill inte ångra nått när jag blir gammal som jag vet många gör. Har träffat en del "gamlingar" som hade velat åka utomlands och jobba/leva efter deras kultur.
Kommer bli "vuxen", men inte än.
/Desirée
Emma :) skrev

Gilla!

Den 2013-06-05 klockan 21:52:00.

Kommentera inlägget





Kom ihåg mig?









Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo