2. När och varför jag åkte till Norge.

Jag bestämde mig faktiskt väldigt tidigt att åka till Norge med mina vänner. Fast först var det bara en sak vi skulle göra för att tjäna pengar så att vi kunde åka till Kanada för att jobba. Kanada rann ut i sanden och Norge stod fortfarande kvar på listan över saker jag ville göra. Blev lite strul precis innan vi skulle åka. Vart skulle vi bo? Hur tar vi oss dit? Vad ska man göra innan man åker till Norge? Framförallt när drar vi?
Kan börja med att vi alla har haft kontakt med någon som varit i Norge, vilket har varit till en stor hjälp. Vi fick genom Hannas kontakt reda på att det fanns ett ställe som hette Svenska Föreningen mitt i Oslos centrum. Hyran var lagom, kollektiv hade vi alla bott i tidigare, så det skulle inte vara några problem. Sen kom då nyheten om Svenska på "Uppdrag granskning". Vi blev lite skeptiska men jag tänkte; "Vi kör på och provar" Jag hade hört några som tyckte stället va bra, man träffar många andra svenskar och får nya vänner som oxå vill prova på äventyret.
Innan vi åkte gick jag till arbetsförmedlingen och "sa upp mig", gick till skatte och försäkringskassan. Ett tips innan ni åker: TA MED PASS OCH ETT SIGNERAT PERSONBEVIS FRÅN SKATTEVERKET. Bra att fråga så mycket som möjligt innan men det hjälpte inte allt för mycket, vi hade fortfarande frågetecken när vi åkte.
Sagt och gjort, efter att Emma inte riktigt bestämt sig för när hon ville åka, tog Hanna och jag steget att boka ett dubbelrum på Svenska föreningen, boka en tåg/buss-biljett till Oslo den 21 augusti. sagt och gjort, nu är vi HÄR! Trivs suerduperbra! Många nya trevliga vänner, ett kul och lärorikt jobb, och svenska föreningen är inte så förnedrande (bara vissa platser). De hjälper en med jobbsökning, svarar på frågor, ja, hjälper till med det mesta! :)
Språket lär man sig efter ett tag, men vissa dialekter är svåra att förstå.. Männikorna är trevliga, nackdelen med Norge är att det är dyrt, MEN man tjänar riktigt bra med casch!
Nu ska jag jag göra mig i ordning, för ska ha ett möte med Andy klockan 12.00, upplärning.
Adjöken!

Kommentera inlägget





Kom ihåg mig?









Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo